Pagina's

zondag 9 augustus 2015

Nassau en op zee; onze eerste volle dag op het schip


Het weer: zon, zon, zon en zon
Aantal foto’s: 274
Totaal aantal foto’s: 5332



@Esther, Saskia en Nicole: in gedachte was ik al druk bezig de woorden in het Engels te vinden om een flinke woordenwisseling met haar aan te gaan. Wilde natuurlijk niet al te stom en toeristisch overkomen hahahaha. Maar blijkbaar was mijn uitstraling meer dan genoeg want ze werd toch opeens een stuk aardiger en behulpzamer. Misschien had ik onder dat bord moeten gaan staan i.p.v. Yentle in Island of Adventure Toon Lagoon. 


@Claudia en Marlies: jullie kunnen vast wel een beeld krijgen bij de gezichtsuitdrukking die ik dan heb, daar maak ik geen vrienden mee. Maar je weet "Let it go!!"
@Mariska: Wij zijn zeker ook blij met het internet hier aan boord. Absoluut niets mis mee. En wat betreft het cruisen. Wij kunnen het jullie zeer zeker aanbevelen al zou ik wel starten op een wat kleiner schip. Zo´n grote als deze kan zeker overweldigend zijn en ben je al een deel van je vakantie kwijt op achter alles te komen. De Disney Fantasy is zeker aan te bevelen. Die is super voor jong en oud. Of een kleiner formaat van deze cruiseline, al zal je daar niet alles op vinden wat je op deze wel doet. (zoals een schaatsbaan)
@Hilde: ga sparen en dan ga je mee over 2 jaar ;-).


Vanmorgen werden we om 8:15 uur wakker gemaakt door Yentle. Ik had wel mijn alarm op mijn mobiel gezet maar klaarblijkelijk had mijn mobiel vannacht bedacht om weer van tijd te switchen waardoor die niet meer klopte (vanmiddag om 12:00 lokale tijd ging hij af hahahaha).

Bij het openen van de gordijnen kwamen we er achter dat we al in Nassau waren. We lagen al vast aan de kade. Dat hadden we totaal niet meegekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat we totaal niet merken dat we varen. Je voelt geen schommelbewegingen of wat dan ook. En als je ziet hoe snel we door het water heen gaan. Het is echt ongelofelijk dat zo´n groot schip zoveel waar alles op en aan zit, met zoveel mensen aan boord ten eerste alleen al kan blijven drijven maar dan ook nog eens zo snel kan gaan.

 We hadden met Corrie en Bert afgesproken dat we om 9:00 uur bij hun zouden zijn om naar de Windjammer te gaan. Dat is een buffet restaurant waar je zelf al je lekkers uit kan kiezen. Dus even “chopchop” opschieten om iedereen aangekleed, gekamd, gepoetst en klaar voor de dag te krijgen. Nu hebben we twee cabins en dus ook twee doucheruimtes (we hebben een connecting door) dus het was ook weer niet zo´n probleem. Om 8:50 uur stonden we voor de deur op de 10e verdieping. Gauw even op het balkon gestaan en van het uitzicht genoten. Zij zitten precies aan de goede kant van het schip en kijken uit over zee. Wat prachtig is dit zeg. Heerlijk in de zon. Hier ga ik van de week toch echt nog wel even zitten om wat zonnestralen op te doen. Lekker relaxen. 

Maar lang konden we er niet zijn want we zijn in Nassau en we moeten om 13:30 uur alweer aan boord zijn om, om 14:00 weer af te varen. In de Windjammer was het behoorlijk druk maar we vonden al gauw een tafel waar we makkelijk met zijn allen konden zitten. In groepjes gingen we op pad en kwamen met van alles terug. Lekker hoor, je kan zoveel kiezen. Maar de regel is wel dat je alles op eet wat er op je boord ligt. Dit in tegenstelling wat je bij sommige tafels ziet, wat de mensen hebben achtergelaten. Bij een tafel zag ik een “afruimer” echt twijfelen of hij dit kon doen, zoveel stond er nog op etenswaar. Maar de mensen waren verdwenen en ook hun servetten lagen op tafel. Echt zonde hoor, al dat eten wat verspild wordt.






Na het eten gingen we gelijk met de lift naar deck 2 om daar aan land te gaan. Dan pas voel je de hitte goed, doordat de airco door het hele schip is ben je je er niet van bewust dat het zo warm is. Maar we klagen absoluut niet. Ik kan zoveel meer als mijn lichaam warm is. 


Het is een klein stukje lopen de kade af en we liepen langs een “bootje” die Kenneth en ik op het oog hebben als hij straks gepensioneerd is. We denken dat dit wel moet gaan lukken hahahahahaha. (en we geloven ook nog in Sinterklaas). 


Door de hekken waar je gelijk wordt belaagd door allerlei mensen die je excursies of andere zaken willen aansmeren. Toen wij hier vier jaar geleden waren zijn we inderdaad met zo´n taxichauffeur meegegaan en hebben een hele leuke tour rond het eiland gehad. Maar vandaag hebben we helemaal niet zoveel tijd in Nassau en we wilden gewoon in de haven blijven om wat winkeltjes te bekijken. Nu is het wel zo dat als je een winkeltje hebt gezien dat je ze dan ook allemaal hebt gezien want ze verkopen allemaal zo´n beetje dezelfde zaken. Al zitten er ook hele dure merken (Cartier, Rolex e.d) maar die winkels zijn we maar gelijk voorbij gelopen. Leek me niet verstandig om daar met de meiden naar binnen te lopen. 


                                      





  




Na twee uur te hebben rondgelopen gingen we door naar het Hardrock Café. We hadden weer een missie. Een shotglas voor Claudia en een pin voor Twan. Het is hun verzameling maar ik vind het echt leuk om voor hun op pad te gaan. Ik (lees Yentle, want die eigent zich deze taak geheel tot zich) mag voor Twan een pin uitkiezen en Claudia wilt graag de shotglaasjes waar een afbeelding op staat. Daarin is geen keus, lekker makkelijk. Ook nu weer geslaagd dus de stand staat nu op 2 voor beide. Hopelijk lukt het ook te slagen op St Maarten. 








Toen gingen we terug naar het schip. Je merkt aan alles dat je op de Caribbean bent. Vooral geen haast hebben want dat trekt de bevolking niet. Heel begrijpelijk hoor want het Europese tempo ligt gewoon veels te hoog voor deze hitte. Als je dat tempo elke dag dit in deze hitte zouden moeten doen dan ga je er echt aan kapot. Voor ons is het nog wel even lastig want het hoge tempo zit bij ons zo ingebakken en de afgelopen twee weken waren we natuurlijk ook niet van het trage. Het dwingt je wel om meer om je heen te kijken en van het zonnetje te genieten. De meisjes vonden het maar lastig maar die wilden heel graag naar het schip terug. Het zwembad riep. En hij riep ook heel hard want ze wilden eigenlijk niet meer mee op het schip een rondje te lopen en werden er ook niet gezelliger op. Nare meiden!!!



 Maar we wilden de twee jongste meisjes nog even bij de Kids Club gaan inschrijven. Ze hebben nu al aangekondigd dat ze niet elke keer mee wilden aan land en ik wil ze niet zomaar zonder toezicht achterlaten. Nou is zo´n kidsclub echt geweldig en wordt er van alles gedaan en georganiseerd voor die kinderen. Maar dan moeten ze eerst ingeschreven zijn dus dat wilde ik maar eerst gedaan hebben. Dan konden ze wel zien wanneer ze er naar toe gingen. Ze zitten door het leeftijdsverschil alleen niet bij elkaar in een groep. Dat meisje bij wie we ze inschreven zei wel dat ze het ging aankijken of het goed ging anders zouden ze kijken of ze een uitzondering konden maken. Nou zijn onze meiden niet zo moeilijk met het maken van contact, zeker Mea niet, dus ik verwacht niet al te veel problemen. Solange had in de gauwigheid al een paar plekken bekeken waar ze zeker wel een keer naar binnen wilt gaan o.a. the science lab. Dat zag er inderdaad wel heel gaaf uit, ik geef haar geen ongelijk. We zullen wel zien hoeveel ze er gebruik van gaan maken.


Toen gingen we naar het bovendek met alle zwembaden, zipwire, sportvelden, bodyboard/flowrider bakken, minigolf baan en heel veel ligbedden. We keken onze ogen uit. Er was een band bezig op alles op te zetten voor live muziek en toen ze later van start gingen klonk het heel lekker over het hele schip. Lekkere Caribische muziek met ook veel reggae. Heerlijk sfeertje! 


                                                









De meiden werden er ondertussen niet gezelliger op en Kenneth ging gauw met ze richting het zwembad. Corrie, Bert en ik gingen verder met het verkennen van het schip. We gingen eerst naar het park. Hoe bijzonder is het om gewoon tussen de bomen en struiken rond te lopen terwijl je op een schip bent. Er waren winkeltjes aan de zijkant maar ook restaurants waar je voor een aantal toch nog moet betalen maar er is er ook een waar je gewoon naar binnen kan lopen en met eten weer naar buiten komt zonder daar een dollar voor neer te tellen. En wat zag dat er lekker uit. Wij hadden geen honger maar mensen kwamen met volle schalen salade naar buiten en broodjes rosbief. Het “kwijl liep in de bek” om het maar plat uit te drukken. Ook zat daar de  zaak van de fotografen. Daar heb ik een afspraak gemaakt voor morgen waar we een fotosessie van 40 minuten zullen hebben. Elke keer als we op een cruise zijn hebben we een fotosessie gedaan van ons gezin. Eén foto laten we dan thuis afdrukken op canvas en die hangen we in de huiskamer op. Een traditie die we in stand willen blijven houden. We kunnen morgen voor het eten terecht. We hebben  toch een Sea-day en hebben dus ruim te tijd om ons mooi te maken














Corrie, Bert en ik hebben op ons gemakje een groot gedeelte van het schip bekeken. Ik zal niet zeggen dat we alles hebben bekeken want daar is het echt te groot voor en er zijn zoveel leuke plekjes nog te ontdekken. Maar de grote lijnen hebben we nu wel gezien en weten we ongeveer wel waar we wezen moeten.

Na het diner gingen we nog even naar de cabin terug om ons om te kleden voor de theater show of ijs show. We gingen ons namelijk opsplitsen. Yentle, Solange en ik gingen naar de musical Cats en Kenneth, Mea, Corrie en Bert gingen naar de ijsshow.
Al heel lang staat de musical Cats op mijn lijstje van musicals die ik heel graag zou willen zien en hij zou hier in zijn geheel worden gespeeld. Dus de volle 2,5 uur. Daar hadden mijn ouders geen zin in en we dachten dat het ook te lang zou zijn voor Mea dus ging Kenneth met haar ook naar de ijsshow. Die duurde maar 1 uur. Zij vonden hem geweldig en hebben er echt van genoten.




De musical Cats is er wel één voor gevorderde en misschien toch niet de beste keus voor een cruiseboot want hoe geweldig ik hem heb gevonden, dat vond ook niet iedereen. Tijdens de eerste acte van de show zag ik al heel veel mensen weg lopen. Het was gewoon gênant en na de pauze kwamen er nog minder terug. Meer dan de helft van de stoelen waren leeg tijdens de tweede acte. Ik moet je zeggen dat als er zoveel mensen bij Billy Elliot tijdens de shows waren weggelopen dan had ome Joop er al gauw een streep onder gezet. Natuurlijk is het hier wel anders omdat de mensen niet voor deze voorstelling hebben hoeven te betalen maar een beetje respect voor de mensen die op het podium stonden had echt wel gemogen, wacht dan op zijn minst tot de pauze maar loop niet tijdens de show weg. Het was echt een geweldige voorstelling en de acteurs/dansers/zangers deden het zo ontzettend goed. Een echte volwaardige voorstelling voor elk theater. Maar je moet er wel van houden want er wordt echt niet gesproken. Het is alleen maar zang en dans. En voor diegene die de Engelse taal niet of niet goed beheersen is het wel een moeilijke musical om te volgen. Deze mensen op het podium hebben echt hun hart en ziel gegeven in deze show en ook het decor deed voor geen gewoon theater onder. Solange vond wel haar eigen musical beter (natuurlijk!) en Yentle vond de stukken die alleen gezongen werden te lang duren. Zij vond het dansen wel geweldig.




Wat ik wel vind is dat de informatievoorziening op dit schip wel een beetje mager is en we maken dingen mee die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Blijkbaar moet je hier voor shows reserveren. Nog NOOIT eerder meegemaakt want tot nu toe kan je altijd gewoon een theater inlopen. Maar hier dus niet. Als je geen reservering hebt dan moet je in de stand by line gaan staan en mag je pas de laatste tien minuten voor een voorstelling naar binnen lopen. Gaatjes vullen. Als er nu van te voren duidelijk wordt gecommuniceerd dat je moet reserveren dan hadden wij dat natuurlijk gedaan voor beide shows maar om eerlijk te zijn hadden we niet echt gekeken naar alle icoontjes voor het schema van de avond en ook vielen die twee streepjes ons niet echt op (bij nadere blik, te laat) dat deze stonden voor reserveren. Nu proberen we te reserveren via het interne systeem van het schip en blijkt alle shows waar we naar toe zouden willen gaan al vol te zitten. Reserveren is niet meer mogelijk. Dit houdt dus in dat we elke keer met een groep van 7 mensen stand by moeten gaan staan in de hoop dat we nog een beetje bij elkaar kunnen zitten. Ik vind dit toch wel een beetje jammer. Had dit dan bij aankomst duidelijk gemaakt o.i.d. We gaan in ieder geval het morgenavond in het Aqua theater weer proberen want dan is er een show in het buiten theater waar ook gebruik wordt gemaakt van een diep zwembad en schoonspringers. Ben heel benieuwd hoe dat er in het echt uit zal zien.


13 opmerkingen:

  1. Als ik het me goed kan herinneren zijn ook Cor en Bert weggelopen bij de Cats en die moesten wel betalen toen. Ondanks dat toch nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt je bijna afvragen waarom je nog aan land gaat, want op dit schip is zoveel te zien en te doen, heel indrukwekkend!! Hoop dat jullie via de standby optie nog naar de shows van jullie keuze kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow wat is zo'n cruise toch gaaf, jullie gezichten met een lach maakt het helemaal top!!
    Nog heel veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, ik zag zelfs een Starbucks voorbij komen. Lijkt me inderdaad al met al overweldigend zo'n grote boot! Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi schip!
    Jammer van de shows.
    Ik zie zelfs een Starbucks aan boord.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. WIj zijn ook al een paar keer in Nassau geweest en de opdringerige mensen en steeds dezelfde winkels is ons ook bekend. Wij gaan in december met de Disney Dream er weer heen en kijken nog of we dan van boord gaan.
    Jammer van de shows die je moet reserveren. Dat hadden ze inderdaad wel wat duidelijker moeten vertellen. Ik denk dat gasten die voor het eerst met dit schip varen vaak dit soort zaken niet weten. Ik weet dat Disney Cruise Line dit niet hanteert. Daar hoef je voor de shows niet te reserveren.

    Nog veel plezier de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gigantisch schip, zo groot en zoveel te doen, ziet er allemaal prachtig uit!
    Jammer van die "reservering van shows", wel te hopen dat jullie er nog een paar kunnen gaan bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt een enorm schip en al die winkels en activiteiten, wat een keus. Hoeveel mensen kunnen er wel niet aan boord? Maar doordat er zoveel te doen is merk je dit niet op of wel? Ik vond Billy Elliot ook een veel betere musical dan Cats. Geniet lekker verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw wat een mega schip zeg....een en al pracht en praal, dat gaat genieten worden.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke aanvulling op al die leuke dingen die jullie in Orlando gedaan hebben. Heel veel plezier op dat mega Schip!!! Hier moet ik toch ook eens over nadenken voor onze volgende vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weinig telaxen op zo'n schip :-). Maar weer een leuke dag achter de rug. Balen van de shows. Hebben wij ook nog niet mee gemaakt. Maar met zo'n groot schip kan het haast niet anders.,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Echt he, de Koopgoot is er niets bij😱😱😱😱😱😱, wat een faciliteiten op zo'n schip!!!! En dan dat uitzicht bij oma Corrie haar cabin.....on-be-taalbaar en zoooooo mooi!!!!

    Kus,

    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mega boot.
    Zelfs central park is er!!!!!!
    Geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.