Pagina's

dinsdag 4 augustus 2015

A Eye on the World and the Stars


Het weer: prachtig weer met een Floridiaans buitje
Aantal foto’s: 548
Totaal aantal foto’s: 3482




@Esther: De HP attractie in het kasteel is meer actie dan die van de bank. In het kasteel hang ge meer en kantel je veel meer. Het beweegt echt naar andere ruimtes. De “bank”-attractie is wat minder bewegend (voor mijn gevoel) je hebt een paar snelle stukjes ertussen maar dan kom je weer in een andere ruimte waar je in een soort van simulatie naar een groot scherm zit te kijken. Zoals ik al zei is het daar echt heel lastig te onderscheiden wanneer je wat aan het doen bent. Wij vonden hem allemaal echt geweldig! Je gaat in ieder geval bij geen van beide over de kop!
De Minions gaan ook niet over de kop. Een echte simulatie in een grote ruimte. Ook zeer aan te bevelen.
@Arianne, Nicole en Wouter: Het was vandaag een heerlijk zonnige dag met een Floridaans buitje. Helemaal top toch?
@Mariska: Inderdaad als je zoveel regen heb gehad ben je niet meer in de stemming voor een waterattractie. En ook het risico dat het weer gaat regenen vind ik te groot. Als ik door en door nat ben van een attractie en het weer slaat om dan word je nooit meer droog.
@ Caroline: Je wilt er inderdaad niet meer weg. Het is zo ontzettend leuk om daar te zijn. De heks wordt in je wakker, vind je niet?
@Marga: Als je hier rond loopt word je automatisch fan. Geloof me maar.

Vandaag stonden we op met een zonnetje. Wat een wereld van verschil is dat zeg. Je bent gelijk veel vrolijker en energieker. We hadden wel weer een rustdag al zijn die bij ons nog altijd vol aktiviteiten. Een rustdag houdt bij ons meer in dat we dan niet in een pretpark te vinden zijn maar daar houdt het wel bij op.
We begonnen wel relaxed. Een beetje uitslapen, gezellig ontbijten en toen doken twee meisjes het zwembad in. 
Solange had het echter na een half uurtje gezien en kwam weer naar binnen om lekker ontspannend te zitten kleuren. Mea bleef nog lekker van het water genieten. 



Yentle lag op haar bed met haar vlog te stoeien.



Daar gaat toch echt wel een hoop tijd in zitten want ze neemt een hoop filmpjes op en die wilt ze dan ook nog eens leuk bewerken. Het resultaat mag er zijn maar ze heeft nu al besloten dat ze de volgende vakantie geen vlog meer wilt maken. Het kost echt veel tijd. Misschien dat ze zich nog bedenkt want ze vindt alle reacties wel heel leuk maar ze vindt het jammer dat ze er zo veel mee bezig is.

Bert zat lekker te zappen op de tv,


Corrie was in een gesprek met een vriendin via haar tablet en Kenneth zat even te werken. 

Op een gegeven moment werd er aan de deur gebeld. Huh????? En ja hoor, ook hier komen ze langs de deur, een jehova getuige. Kenneth deed de deur open en voordat hij het wist had hij een folder in zijn handen geduwd gekregen. Gelukkig kreeg die mevrouw geen voet tussen de deur want Kenneth lachte vriendelijk, zei “Tank joe” en deed de deur weer dicht. Hahahahaha, we wisten niet wat er gebeurde. Die mevrouw vast ook niet hahaha. Maar ach, the sun is shining, prais the Lord!!!! Kenneth gauw nog naar buiten gestuurd om nog een foto van haar te maken. Onder het mom dat hij foto´s van het huis ging maken maakte hij ook gauw een foto van haar/hun, ze waren met zijn tweeën.









 Om 1 uur vertrokken we. We wilden maar gelijk van het mooie weer gebruik maken en gingen naar the Orlando Eye. Daar hadden we in Nederland al kaartjes voor gekocht dus we wilden daar wel naar toe. Nu was het mooi weer en zouden we mooi uitzicht hebben. Dus tuf tuf tuf in ons Chrysler Town and Country MiniVan naar International Drive. De Orlando Eye is natuurlijk niet moeilijk te vinden. Hou je ogen in de lucht en dan komt het wel goed. We konden de auto gratis in een parkeergarage zetten en liepen een klein stukje naar de ingang van het complex. Dat zag er mooi uit. Je kan zien dat ze dit gedeelte echt aan het ontwikkelen zijn want ze waren druk bezig met nieuwe restaurants. We besloten dat we eerst een rondje met het reuzenrad gingen doen en dan daarna naar madame Tussauds. Voordat je het rad ingaat krijg je een filmpje te zien die eigenlijk nergens op slaat wat betreft het reuzenrad maar was op zichzelf wel leuk om te zien.







Toen mochten we doorlopen naar het rad. Even wachten en daarna konden we instappen. Corrie ging gelijk op het bankje zitten want die heeft eigenlijk behoorlijk last van hoogtevrees. Maar als ze maar in het midden zit en niet naar beneden kan kijken dan houdt ze het nog redelijk goed vol. Geen grapjes maken over krakende geluiden of onnodig het bakje laten schommelen en dan blijft de stemming erin. Je doet 22 minuten over een rondje en je gaat één rondje rond. Hij stopt niet, ook niet bij het in- en uitstappen. Maar als doorgewinterde attractie gangers hebben we het instappen in actie wel onder de knie. 















Wat was het een prachtig uitzicht. Het was niet helemaal perfect want de horizon was niet echt scherp en Cap Canaveral kon ik al helemaal niet ontdekken. Had ook geen idee in welke richting ik het zou moeten zoeken maar er zijn twee tablets in de cabine gemonteerd waar je die informatie op kan terugvinden (binnen twee minuten hadden de meiden dit alweer ontdekt). Maar we konden wel echt heel ver kijken en we genoten enorm en keken naar een mooie blauwe lucht met witte wolkjes. Die 22 minuten zijn om voordat je het weet. Mam kregen we op een gegeven moment zelfs nog even staand zodat we een leuke foto van haar en haar lief konden maken met een mooie achtergrond. Zoals je kan zien houdt hij haar stevig beet zodat ze geen gekke dingen kon doen en toen ze klik hoorde zat ze ook weer snel op haar billen.




Nadat we waren uitgestapt liepen we door naar Madame Tussaud. Daar hadden de meiden een geweldige tijd. Ze renden van hot naar her, van BA-er naar BA-er. En wij er maar achteraan rennen om elke ontmoeting vast te leggen. Gaan de weg werden ze steeds vrijer en gingen ze steeds gekker op de foto. Ik zag zelf ook nog een paar mooie mannen waar ik wel mee vastgelegd wilde worden. Oh my oh my wat had ik daar toch graag in het echt mee op de foto willen gaan. Maar dit was wel een leuk alternatief.
Madame Tussaud Orlando is niet echt heel groot, Amsterdam is groter. Dus echt heel lang hebben we er niet over gedaan. Wel was het heel leuk om nu met al die bekende Amerikanen op de foto te staan als staan. We hebben veel plezier gehad.







Toen we eruit kwamen was het vier uur en viel precies het four o´clock buitje van Florida. Die donkere wolken hadden we in de lucht helemaal niet zien aankomen. Die grijze lucht hadden we echt niet gezien. Maar het was maar een klein buitje en we liepen even tussen de druppels door naar de garage. We hadden geen zin om te wachten totdat het over was en het was maar een kleine stukje. Echt nat zijn we ook niet geworden. Hup weer in de auto en broem broem broem door naar Kobe´s. Die wilden we toch ook dit jaar weer gedaan hebben. De show was weer hetzelfde, ook nu weer de truc met de ui-vulkaan en gegochel met een ei. Maar dat kan me niets schelen want ook het eten was weer hetzelfde. HEERLIJK!!!!! Wat hebben we weer lekker gegeten.









Iedereen zijn buik weer vol en ook nu hebben we weer een doggybag mee naar huis. De meiden wilden hun rijst niet achterlaten. Ze zaten echt zo vol maar vonden het zo lekker. Dus ze keken die mevrouw lief aan en hub, het ging zo in een doosje. Het is iets waar we toch aan moeten wennen hoor want ook al vinden  ze ons Nederlanders vaak gierig. Je eten mee naar huis nemen is toch iets wat we niet echt gewend zijn. Al komt het ook wel in Nederland steeds vaker voor. Bij Vapiano is het ook al niets bijzonders meer. Daar krijg je het zelfs nog in een leuk bakje mee naar huis.

Het eten bij Kobe´s gaat altijd wel snel. De kok staat het voor je neus in elkaar te flanzen en terwijl je nog met een gerecht bezig bent wordt het ander alweer klaargemaakt en krijg je tussendoor op ge bord geschoteld. Na het eten gingen we naar Downtown Disney of Disney Springs. We waren er zo en parkeerde de auto in de oranje garage. Wat is die garage geweldig. Kunnen ze dit systeem ook niet in Nederland gaan invoeren. Dan zal waarschijnlijk het uurtarief helemaal onbetaalbaar worden want nu betaal je al een vermogen voor 20 minuten. Maar het systeem zelf is echt TOP! Bij elke rij staat er aangegeven hoeveel plekken er nog vrij zijn en als je de laan dan inrijdt kan je aan een bolletje boven een parkeervak zien welke dan nog leeg is. Daar brandt dan een groen lampje. Hoe geweldig is dit dan niet?!! Nooit meer zoeken en rondjes rijden. Je weet gewoon gelijk waar je naar toe kan rijden. Nogmaals een geweldig systeem maar vast onbetaalbaar als ze dit in Nederland zouden gaan invoeren. En ook nu hoefde we niets te betalen om hier te mogen parkeren. Zoveel luxe voor zero dollar.




Bij Splitville kwamen we het terrein op en daar hebben we heerlijk rondgelopen en rondgekeken. Hier en daar een heel klein beetje geshopt maar dat mag geen naam hebben. De meiden hebben zich heel goed ingehouden. De portemonnee bleef voornamelijk gesloten. Het is wel heel grappig dat ze zich heel bewust worden wat de waarde is van geld. Kenneth en ik hebben afgesproken dat we minder deze vakantie zullen geven. Ze hadden alle drie een hoeveelheid geld bij elkaar gespaard en daar konden ze hun eigen spulletjes mee gaan kopen. Ze gaan daar nu veel bewuster mee om. Elke keer wordt er gevraagd hoe duur het was ene werd het gauw weer terug gezet, gehangen wanneer ze hoorde hoeveel het hun zou kosten. Werkt echt heel goed. Er wordt eerst serieus nagedacht over de aanschaf en dat scheelt echt een hoop onnodige aankoop.

Rond negen uur vonden we het genoeg geweest. We gingen weer terug naar de auto. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want wat was het druk zeg. Echt je kon alleen maar stapvoets lopen. Het leek wel een avondvierdaagse in een smal straatje. Het was natuurlijk heerlijk weer en bij elk restaurant of ander plekjes was er wel iemand aan het optreden. De sfeer was zo gezellig.

HELAAS!!! Wat betreft Yentle´s vlog. Ik wilde hem net importeren maar zag dat het niet helemaal goed was gegaan wat betreft het uploaden. Het beeld loopt niet gelijk met het geluid. Yentle zal hier morgenochtend nog even naar moeten kijken voordat het ge-upload kan worden

12 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige mooie dag en gelukkig eindelijk slechts een normaal florida "buitje", ik hoop voor jullie op nog meer van dit soort dagen en dan geniet ik vanachter mijn bureau op het werk nog even mee, ENJOY!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke dag! En het systeem van de rode en groene lichtjes is al in Nederland. Namelijk bij één van de parkeergarages op Schiphol. En dat werkt daar ook perfect.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een held die Cor in het reuzenrad! En eindelijk weinig regen.Duimen dat het zo blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook de parkeergarage onder de Markthal heeft dit systeem, maar daar betaal je dan ook een vermogen!
    Wat een superdag, lekker zonnetje, het is jullie gegund! Hopelijk komen er nog veel meer van deze dagen! Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stoer dat je moeder ook in Orlando Eye is geweest. De foto van jou met de meiden in de cabine is erg leuk. Heerlijke dag en eindigen bij Kobé, mmm, altijd goed. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geef mij ook zo'n rustdag en dan toch nog veel gedaan ook ;-) Lekker weertje weer vandaag, maakt het allemaal toch een stuk gezelliger!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aller eerste petje af voor Corrie. Dapperder dan ik. Dat heb he toch mooi gedaan. En zoals je haar gevoel beschrijft zo herkenbaar :-). Heeft ze er van genoten? of stapt ze een volgende keer tich niet meer in.
    Prima dagje zo weer voor jullie. Lekker he het weertje zo. Zo hoort het te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo dit noem jij een relaxdagje!!!
    Wat hebben jullie weer veel gedaan vandaag.
    Leuk kobe stond bij ons vandaag ook op het lijstje,wij zijn er nog nooit geweest.
    En ja van die parkeergarage dat hebben ze in België ook,is inderdaad heel handig.
    Wat een mooie foto's van Orlando eye en knap van moeders om te gaan staan..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Volgens mij waren de Jehova's in overtreding want bij de ingang van Sandy Ridge staat toch echt een bordje met " No Solliciting ". Leuk om foto's te zien van jullie villa waar wij ook een heerlijke vakante hebben beleefd een paar jaar geleden en vorige maand zijn we er ook nog een aantal keren binnen geweest. Gelukkig klaart het weer al aardig op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een topdag daar. Geweldig. Plezier spat er vanaf. Kijk nu al uit naar de eye. Ben helemaal enthousiast. Bedankt prachtig verwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een topdag daar. Geweldig. Plezier spat er vanaf. Kijk nu al uit naar de eye. Ben helemaal enthousiast. Bedankt prachtig verwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow een relaxdag, die ziet er bij ons weer anders uit lol.
    Wel hele leuke dingen gedaan, de Orlando Eye staat op de to do list bij ons, het ziet er geweldig uit!!

    Enne Kobe... ikke krijg heimwee :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.