Pagina's

maandag 10 augustus 2015

een dagje met zee om ons heen


Het weer: heel veel zon
Aantal foto’s: 373
Totaal aantal foto’s: 5705



@Marleen: Klopt, zij vonden er toen niets aan. Daarom hadden ze er gisteren ook geen zin in.
@Mariska, Janette, Agnes, Yvonne, Arianne: het is goed gekomen met die stand by line maar het houdt wel in dat je in een wachtrij van bijna een uur (het lijkt wel een pretpark) moeten gaan staan en dat zijn we niet gewend aan boord. Kan ook niet zeggen dat dit systeem me tot nu toe echt bevalt.
@Agnes: Wij waren twee jaar geleden op de Disney Fantasy en daar hadden we het niet. We hebben het nog met geen ene cruise meegemaakt.
@Mariska: Wij hebben nu ook bewust gekozen voor een cruise met drie sea-days omdat we wisten dat er zoveel te doen was, dat we die tijd echt wel nodig hadden.
@Esther en Janette: Yentle werd ook helemaal vrolijk van de Starbucks. Moet je alleen wel extra voor betalen. Die valt niet onder het all inclusive pakket.
@Anita: Solange begon helemaal te glimmen van je reaktie. Deed haar hartje goed. Ze mist het en de meiden allemaal heel erg. Gelukkig hebben we 23 augustus een reünie met groep Groen. Daar kijkt ze heel erg naar uit.
@Anita den Otter: Ik kan het je zeer zeker aanraden en je kan het al heel vroeg boeken en evt. tot 90 dagen voor vertrek kosteloos annuleren (ik geef het je even mee ;-) ;-) ;-) hahahahaha).
@Marlies en Lilian: Echt joh, dat uitzicht is echt geweldig.
@Gwen, Simone, Mandy en Caroline: Het is echt een dorp op water maar het gekke is dat het toch niet echt overvol aanvoelt. Dat hadden we vorig jaar met de MSC wel. En dat was ook geen klein schip. Dit schip geeft zelfs op een zee-dag (als alle mensen aan boord zijn) toch nog een ruimtelijk gevoel.

Vandaag was het een zee-dag. Volgens de cruise director gisteren in het theater was het beter als we aan boord bleven. Dan zouden we zeker van al het leuks kunnen genieten. Het was een typisch Amerikaans grapje maar hij had de lachers er wel mee wakker gemaakt. Die vervolgens een beetje teleurgesteld verder gingen want Cats heeft nu eenmaal niet zoveel komisch.

Maar we begonnen weer met om 8 uur wakker worden. Wij moesten de wekker zetten want we hadden weer om 9 uur met de ouwelui afgesproken. Wakker worden is nu echt wel even een dingetje hoor want dankzij het snelle internet is mijn blog op een veel leuker tijdstip "on-line" maar vervolgens lig ik nog tot een uur of 2 wakker van de kou. Op de een of andere manier kan ik maar niet warm worden en vanavond komt er een extra dekbed bij. Diegene die mij goed kennen weten dat dit helemaal niet raar is want ik lig in de winter na een dubbele dekbed ook nog onder een extra fleece deken. Maar als we eenmaal wakker zijn gooi ik de gordijnen open en kijk naar buiten. Wat een prachtig weer hebben we weer en wat is de oceaan mooi blauw. Wat is de aarde toch eigenlijk een prachtige planeet om al die mooie kleuren te hebben. 




In zo´n blij gevoel is het fijn je bed uitkomen en je snel aan te gaan kleden. Op naar de 10e verdieping, er zitten mensen op ons te wachten. Die zijn altijd veel vroeger wakker en zitten ook al startklaar te wachten op ons tot wij boven water komen.
We ontbijten weer in de Windjammer en gaan daarna gelijk terug naar onze cabin om alle spullen te pakken voor te gaan zwemmen. Op naar deck 15 





Daar aangekomen kijk je altijd eerst even goed om je heen waar je precies bent op het schip. Voor of achter en wat is er nu precies in je directe omgeving zodat je je goed kan oriënteren. Dan loop je door op zoek naar een ligbed. Dat is in ons geval natuurlijk niet zo makkelijk want het liefst willen we er zeven op een rij hebben. Nou kunnen we ook best af met vier hoor want die meiden zitten welgeteld wel vijf minuten op hun bedje voordat ze de hort op gaan en je ze rest van de tijd niet meer ziet. Of ze komen alleen Kenneth halen om het zwembad in te gaan. Papa zegt toch (bijna) nooit nee.




Maar we hadden geluk en het was nog niet zo heel druk. We hadden een mooie plek. Zeven ligbedden naast elkaar. Goed insmeren is wel HEEL belangrijk want er stond een lekker windje en dan voel je die zonnestralen een stuk minder branden. We hebben allemaal  een lekker kleurtje opgedaan maar om 13:00 uur was het klaar. We wilden namelijk rekening met Mea houden. Die heeft behoorlijk last van het chloor en haar ogen worden flink rood. Aangezien we tegen het einde van de middag een afspraak hadden met een fotograaf wilden we haar ogen niet te rood laten worden en dat wat er al was de tijd geven om het weer af te nemen. En die 2,5 uur in de zon was ook wel prima hoor. Het bruin worden gaat snel zat.




Weer terug in cabin gingen we op onze gemak douchen en relaxen. Mea wilde graag nog even naar de Kidsclub en heeft het daar ook enorm naar haar zin gehad. Solange is samen met Kenneth het schip verder gaan verkennen en Yentle en ik bleven lekker achter. Zij ging een mandala kleuren en ik ging lezen. De senioren gingen naar hun eigen cabin en hebben daar nog lekker op hun balkon gezeten (JA, zij wel!!!)






Om vier uur kwamen we weer samen. Eerst Mea ophalen uit de Kidsclub en toen door naar de Promenade om daar gezellig wat te drinken bij “Globe and Atlas”  een gezellige pub. Toen was het tijd om richting de fotograaf te gaan. 











Voor deze sessie hadden we thuis al voor zwart en wit gekozen. We hebben al blauw/wit en roze/wit en dan nu zwart/wit. Wat een goeie keuze is dit geweest want in tegenstelling tot de voorgaande keren hebben we nu geen witte achtergrond gehad maar zwart waardoor we nog meer afstaken. Dit was de beste fotosessie die we ooit hebben gehad. Die man gooide zijn shop dicht, gaf ons zijn onverdeelde aandacht en besteedde zoveel tijd aan de kleinigheden. Hij lette er echt op dat je op je voordeligst voor de dag kwam. We begonnen als een groep dus daar kunnen we geen foto´s van laten zien, toen waren opa en oma met de meiden aan de beurt, toen Kenneth en ik met de meiden, de meiden samen, de meiden alleen, Kenneth en ik samen, opa en oma samen en het moet echt niet gekker gaan worden……..ook nog een paar foto´s van mij alleen.
Kenneth heeft een aantal foto´s met zijn Iphone mee staan te schieten maar a.) stond hij er natuurlijk niet goed voor en b.) die Iphone 6 trok het (natuurlijk!!!!) allemaal niet zo goed. (Ja ik ben een Samsung fan) De foto´s die ik nu plaats zijn dus echt niet zo scherp of van goede kwaliteit maar het geef je een beetje een idee. Morgenavond om 21:00 uur mogen we ze gaan bekijken en we vrezen grote vreze. Die creditcard zal het echt zwaar gaan krijgen. Want elke pose die ik zelf kon zien zag er al geweldig uit en het de foto´s van Kenneth geven ook wel een goed idee van wat we kunnen verwachten. Dat wordt echt heel moeilijk kiezen (lees: we kopen weer veel meer foto´s dan gepland).










Wat is het toch een leuk stel!!!









Toen was het 18:00 uur en werden we verwacht in “the Grand” om te dineren. Vanavond was het Italiaanse avond en tegen het eind van ons diner ging de volume knop van de muziek omhoog, was het weer de bedoeling dat we met onze servetten gingen zwaaien en werden we zelfs getrakteerd op een “O Sole mio” van alle obers en serveersters. Wat in ons geval wel heel erg grappig was want onze vaste ober is iemand uit Thailand, heeft boven en onder een glimmende slotjesbeugel en vond zichzelf blijkbaar een tweede Elvis. Hij bracht het echt heel grappig hoor en blijkbaar had hij hier al heel de week naar uit gekeken want hij was me een partij hyper en grappig. Waardoor hij nog moeilijker te verstaan werd hahahaha. Maar hij is wel heel aardig en hij weet vanaf de eerste avond al onze namen uit zijn hoofd en doet echt wel zijn best om ons in de watten te leggen. Natuurlijk weten wij ook dat hij dit met zijn fooi in zijn achterhoofd doet maar als we zo om ons heen kijken zien we ook een aantal obers die toch een stapje minder hard hun best doen. Hij doet er echt zijn best voor en tot nu toe verdiend hij ook zijn fooi dubbel en dwars.





nog even een overzicht van de Promenade.







Na het eten even terug naar de cabin om ons om te kleden en toen door naar de show van de avond. Oasis of Dreams. Die begon om 21:30uur. Deze wordt gegeven in het Aqua theater en die is buiten. Het is echt een spectaculaire show van schoonspringers, schoonzwemmers en acrobatiek. Echt super goed. Er zijn maar twee van deze shows op de hele wereld. Op dit schip en op de Allure. Het andere mega schip van de Royal Caribbean. Het Aqua theater grens aan de Boulevard. Dat zijn winkeltjes in de buitenlucht met daar tussen een pleintje waar een draaimolen staat.




Weer moesten we in de stand by line gaan staan en ik moet zeggen dat ik dit toch uitermate vervelend begint te vinden. Het is echt een slechte zaak. Wat betreft het reserveren moet ik zeggen dat het inderdaad in het boekje staat wat elke dag op je bed ligt. En op Day 1 staat het tussen de online with Royal-wifi en de Free Spa Raffle with $500 of Prizes to be won.
Ik heb daar echt niet naar gekeken dus ik kan alleen mezelf de schuld geven dat we niet gereserveerd hebben maar naar mijn mening had dit echt wat beter en groter gecommuniceerd mogen worden. Dan had het allemaal een stuk eerlijker geweest. Nu stonden we bijna een uur in een wachtrij en was het echt dringen en duwen geblazen om dan zo gauw mogelijk naar een plekje te komen die nog een beetje te doen was. Want natuurlijk zijn alle beste plekken dan al bezet. Ik ben nog met iemand gaan praten over dit systeem en gaf aan dat we dit nog nooit eerder hadden meegemaakt. Nee, dat klopte. Dit was nieuw en dit deden ze omdat ze zoveel shows hadden. Nou wat een onzin. Als eerste lijkt het me dat als ze zoveel shows hebben dat dan de verdeling over het schip meer verspreidt is en dat ze juist dan geen reserveringen hoeven te doen en als tweede zijn er op de Disney boten ook genoeg shows en daar hoefden we ook niet te reserveren. Echt een raar iets en ik moet zeggen dat een uur (op dezelfde plek wachten) je experience toch een beetje doet verminderen. Maar zoals meer dingen deze vakantie. “I let it go!!!!” en heb zeker wel van de show kunnen genieten want zoals gezegd zat hij heel goed in elkaar en het is echt petje af wat die mensen kunnen in zo´n klein zwembadje. Maar dat zwembadje op zich is wel heel bijzonder want door die verschuifbare bodem kunnen ze er zo ontzettend veel mee. Echt een top show.













13 opmerkingen:

  1. Ik ben nu al om!! Lijkt mij geweldig mooi om mee te maken (en fijn dat jullie ondanks de lange wachttijd toch de show hebben meegepakt)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf zo'n fotoshoot, en de show ziet er ook al zo fraai uit..
    Heerlijk zo een beetje zonnen, zwemmen, niets moet. hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige dag en ja, dat wordt knip trekken voor die foto's!
    Prachtige show, ik heb de Cirque du Soleil versie gezien in Las Vegas! Top!
    Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou jullie vervelen je geen moment, wat is er ontzettend veel te doen! Toch ook nog een show gezien in het aqua theater, ziet er mooi uit hoor.
    De foto's zijn echt prachtig en zo te zien het geld zeker wel waard, ze zijn zo leuk, ik zou ook niet kunnen kiezen dus dan maar allemaal ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke foto's, ben heel benieuwd waar je ze allemaal gaat hangen en neerzetten😉
    En laat Joop eens bellen met de Amerikaanse musicalproducent, kan hij of zij misschien nog wat van leren qua planning😂😂😂😂

    Have fun you guys 💋💋💋💋💋💋

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldige foto's, dat zal nog moeilijk kiezen worden. Wat een gaaf schip, je komt vast tijd tekort om alles goed te bekijken. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie foto's, dat gaat een gaat maken in je CC dat weet ik zeker hahahaha. Ik kan me je reactie over de shows goed voorstellen, is zonde van de tijd en het overal gevoel. Maar voor de rest is het dus mega genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtfoto's zeg. Jaja de meiden mogen er zijn. Per cruise is het toch verschillend hoe de rederijen ermee om gaan. Wij komen toch vaak weer bij Disney uit. Maar blijf genieten en Let it Go.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtfoto's zeg. Jaja de meiden mogen er zijn. Per cruise is het toch verschillend hoe de rederijen ermee om gaan. Wij komen toch vaak weer bij Disney uit. Maar blijf genieten en Let it Go.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtfoto's zeg. Jaja de meiden mogen er zijn. Per cruise is het toch verschillend hoe de rederijen ermee om gaan. Wij komen toch vaak weer bij Disney uit. Maar blijf genieten en Let it Go.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt weer als een heerlijke dag, beetje zonnen, lekker zwemmen, terrasje! Ben benieuwd naar de fotoshoot, zal idd wel weer een dingetje worden hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo'n fotoshoot lijkt me wel gaaf, zowel als onderwerp of om het zelf te doen ;-) Overigens is een cruise niet echt mijn ding, maar het ziet er altijd wel heel prachtig en ook verzorgd uit. En tja, ik vrees dat de cc heel warm zal gaan worden !!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er allemaal leuk uit.
    Wat een leuke promenade.
    En dat zijn vast mooie foto's geworden!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.