Pagina's

donderdag 13 augustus 2015

dagje EEN, dagje twee, dagje dagje op de zee


Het weer: heel veel zon met drie druppels regen
Aantal foto’s: 203
Totaal aantal foto’s: 6336



@Nicole: na onze eerste cruise zijn we er echt aan verslingerd geraakt. Het is absoluut niet voor ouwe mensen (zoals vaak gedacht wordt). Hier is het echt overwegend jonge gezinnen. Er is van alles voor elk wat wils.
@Ronald&Monique: het is doorgegeven maar ik geloof dat jullie meerdere wegen hebben gebruikt. De wereld is HEEL klein.
@Anita en Caroline: er is ontzettend veel op dit schip te doen. Zoveel zelfs dat je echt tijd te kort komt en er keuzes gemaakt moeten worden.
@Marlies: Nee hoor, ik kan nog steeds niet sporten, aan een lijntje hangen geen probleem maar sporten…..hahahahaha.
@Mandy: er komt al heel gauw een eind aan dit geweldige genieten maar daar willen we nog niet aan denken.

Als allereerste wil ik namens iedereen bedanken die haar beterschap heeft gewenst. Het heeft zeker geholpen van vanmorgen stond ze een stuk fitter op en voelt ze zich heel wat beter. Ze kon er weer tegenaan vandaag. Om negen uur stonden we weer bij opa en oma voor de deur op deck 10 zodat we door konden gaan naar deck 16 om te gaan ontbijten. Het was nu een heel stuk minder druk. Je kon merken dat een hoop mensen gisteren een paar uurtjes langer waren doorgegaan en nu iets minder haast hadden om hun bed uit te komen omdat het toch een zeedag was. Jammer genoeg kwam mijn “ik-ben-het-zat”-momentje gisteravond en wilde ik naar de cabin. Nu hebben we een geweldig feest gemist op de promenade. Daar was een 70´s party en ik heb filmpjes gezien, dat zag er echt super uit. Aan de andere kant was Yentle echt heel beroerd en moesten Mea en Solange ook niet al te laat naar bed. Die gaan al later dan normaal deze vakantie maar er zijn natuurlijk wel grenzen. De dagen zijn druk gevuld genoeg. Ach, voor de volgende keer moeten we maar denken.


Na ontbijten gingen we onze spullen bij elkaar rapen om ons te installeren bij een van de vele zwembadjes. Ook vandaag wilde Mea weer graag naar de Kidsclub dus hebben we haar daar voor een halve dag daarheen gebracht. Omdat het een zeedag was moesten we haar nu om 12 uur komen halen. Dat was prima hoor, veel langer was toch niet de bedoeling om haar te brengen. Toen zij daar weer in volle tevredenheid was achtergelaten gingen we naar deck 15. Dat is de deck waar bijna alle buitenactiviteiten te vinden zijn. Er zijn er nog wat bewaard voor deck 6 waar de Boulevard is maar de zwembaden, bodyboard bakken en Zipline is op 15 te vinden. In tegenstelling tot van de week stond er nu helemaal geen wind en ook al was het nu nog vroeg, de zon brandde flink. We hadden eerst het idee om op hetzelfde plekje te gaan liggen maar dit was midden in de zon en we wisten dat we dit waarschijnlijk niet langer dan een half uur gingen volhouden. Even verder kijken voor een ander plekje. Omdat het nog niet heel druk was (en dat werd het gek genoeg ook de rest van de dag niet echt) vonden we eerst een ander plekje wat voor een deel in de schaduw was en de rest zon. Hier hebben we eerst in gelegen maar ook dit werd op een gegeven moment te warm voor Corrie. Die had het zo warm dat het water langs haar gezicht naar beneden liep. Toen maar een plekje gezocht en gevonden in de gehele schaduw. Langs de rand van het zwem en activiteiten deck. Daar zaten we heerlijk onder een overkapping met een schitterend uitzicht op de zee. Daar hebben we het wel even een tijdje volgehouden. De meiden hadden hun vriend Fabio weer gevonden en waren de gehele dag met hem druk bezig. Zo gezellig hebben die het. Toen Mea klaar was bij de Kidsclub is ze er gezellig bij gesprongen en ook die hebben we niet meer gezien. 



Op een gegeven moment toen we zo lekker bij elkaar in de schaduw zaten kon je achter ons een hele rare wolk zien die ons ook wel een beetje leek te volgen. Je zag ook echt de regen eruit vallen. Het leek net een dikke mist. Volgens de meiden hebben ze toen ook wat regen gevoeld maar daar hebben wij totaal niets van gemerkt of gezien. Ook niet om ons heen. Het zal niet meer dan een paar spatjes zijn geweest en zoals je op de panorama foto kan zien dat voor ons het nog prachtig blauw was en dat we daar snel naar toe aan het varen waren. We bleven ook eigenlijk in de zon varen met een regenbui op de hielen. Maar al gauw gaf die het voor gezien en hadden we weer een prachtige lucht. 


  


En als je dan naar beneden kijkt en dat prachtige water ziet. Die ontzettende mooie kleur blauw ben je zo in bewondering over onze planeet. Op dat moment kan je heel goed begrijpen dat de aarde vanuit het heelal zo mooi blauw is. Wat een mooie zee is dit. Dat gevoel krijg ik nu niet echt als ik de Noordzee zie maar hier op zee en gisteren bij St Maarten is het zó mooi blauw. Je kan niet anders dan in bewondering zijn en zou willen dat je in staat zou zijn om een eind te maken aan alle milieuvervuiling of andere verpesting van de aarde. Wat een prachtige plek hebben we toch om te leven. 


En……………….weer terug naar een iets minder serieus niveau. Het is tenslotte een vakantieblog. Rond 3 uur gingen wij (de 4 volwassenen) naar Central Park. Ook wel eens lekker om er met zijn vieren op uit te trekken. Je voert dan toch hele andere gesprekken en dat is toch ook wel eens fijn. Dingen kunnen makkelijker besproken worden zonder dat daar kinderen oren bij zijn. 


In Central Park gingen we met Kenneth ook nog even de fotostudio binnen om de foto´s te bekijken. En wat bleek, de fotograaf had de foto´s al op een DVD gebrand dus die konden we meenemen. Hij liet ook nu weer de zwart wit versie zien en ik kon aan Kenneth zien dat hij er echt van onder de indruk was. Het zijn zulke mooie foto´s van ons allemaal. Maar als bonus had hij ook de gekleurde versie erbij gebrand. Nu wordt het nog moeilijker om te kiezen welke we willen gebruiken voor onze woonkamer. 

Kijk maar zelf waarom we zo blij zijn 

                                        

Heel gelukkig zaten we nog even op het balkon bij Corrie en Bert. Nagenieten van al het moois wat we in ons bezit hebben gekregen. Deze foto´s stralen zoveel plezier uit dat we er zelf heel blij van worden.


Vandaag was het weer formal night tijdens het diner. Dat houdt in dat je weer in gala en op je best tevoorschijn moet komen. En daar hadden we eigenlijk helemaal geen zin in. De meiden wilden nog heel graag gaan wandklimmen en daar zou dan vandaag niets meer van komen. Die muur is voor kinderen maar bepaalde tijden open en dan zouden we in de knoei komen met onze sitting-time. We hebben dus het besluit genomen om vanavond maar eens over te slaan. Niet ons allemaal om te toveren in ons Paasbest maar gewoon lekker in onze korte broek met t-shirt/topje. Nu konden de meiden ook gaan klimmen terwijl het niet zo druk was en er geen wachtrij was. Fabio had zijn ouders ook opgetrommeld en daar stonden dus zes volwassenen vol verwachting met telefoon en camera in de aanslag om het hele gebeuren vast te leggen. De meiden boften want ze mochten om beurten wel een half uur lang. Mea is drie keer geweest en Solange en Yentle ieder twee keer. Wat is het toch top dat ze dit gewoon hier op het schip kunnen doen. Ze hebben deze afgelopen week weer zoveel gedaan en gezien dat het echt niet te geloven is als ze dat aan een ander vertellen.




 








Toen naar de Windjammer voor ons diner-buffet. Daar was weer zoveel keuze dat iedereen echt weer heeft zitten smullen. Je kan natuurlijk nu alles pakken wat je lekker vindt en waar je trek in hebt. Niks geen menu, gewoon met een bord langs lopen en scheppen wat je lekker vindt. De buiken raakten weer goed vol want natuurlijk neem je weer veels te veel. Weet nu al dat ik de eerste maanden na deze vakantie weer streng op rantsoen gaat want anders zijn vele maanden van bikkelen voor niets geweest. En kan ik de net nieuwe maat broeken nu weer aan een goed doel gaan doneren. DACHT HET NIET! Ben er net zo blij mee wat ik nu bereikt had. Even weer terug naar basics. Maar dat houdt in dat ik nu nog drie dagen heb van zondigen dus ik wil er nog niet al te veel over nadenken.






Op naar het avondprogramma. We gingen eerst maar eens tegen een balletje slaan. En dit moest op deze baan wel met heel veel precisie gebeuren. Voor je het wist vloog hij eruit en er waren zoveel rare bochten dat een hole-in-one vrijwel onmogelijk was. Het kon bij een baan en daar lukte het Bert dan ook gelijk. Maar je kon merken dat je deze baan niet al te serieus moest nemen. Er is nergens papiertjes te halen waar je je score op kan bijhouden en wij hebben dat dan ook niet gedaan. Wel was het heel erg lachen en waren het de grapjes en plagerijtjes die de boventoon voerden. Echt lachen, gieren, brullen en door sommige zelfs valsspelen. Ik noem geen namen maar Corrie weet best dat ik hiermee haar bedoel hahahahaha. Het was gewoon leuk en dat is toch het allerbelangrijkste. Verder wil ik wel even melden dat ik stiekem toch wel iedereen in de gaten heb gehouden wat betreft hun slag gemiddelde en ik DUIDELIJK aan kop stond whoehahahahahaha (moest het toch even kwijt) Als beloning kreeg ik een dikke kus van mijn oudste kind! Heerlijk!!









Toen gauw weer naar binnen, naar het theater. Om 20:30 begon de theatershow “Come Fly with me” en die wilden we graag gaan zien. Corrie en Bert hadden hem al gisteren gezien maar vonden hem zo leuk dat ze hem nog wel een keertje wilden zien. Hij duurde maar drie kwartier maar was echt heel leuk. Vol met zang, dans en acrobatiek. Natuurlijk werd het dansen scherp in de gaten gehouden door de dames en de dansers kregen een dikke duim omhoog. Nou kan je ook vooraf aan de show op een groot scherm zien wie er mee doen en welke opleidingen ze hebben gehad en dat zijn echt de beste opleidingen en de rest van hun CV´s liegen er ook niet om. Je moet echt van goeie huizen komen om op dit schip te mogen optreden.
Daarna gingen we terug naar de cabin. De twee jongste meiden moesten naar bed en ik ging aan de slag met het blog. Morgen is onze laatste volle dag aan boord. Een zaterdag komen we vroeg aan en moeten we weer de nodige mijlen verzetten eer we in het vliegtuig zitten. Maar eerst gaan we nog dik van morgen genieten. Zoals we de afgelopen dagen ook al gedaan hebben.












9 opmerkingen:

  1. Wow wat een mooie fito's succes met kiezen. Het schip ziet er echt mooi uit. Wij zijn fan van de disney schepen maar hier is wel meer, zeker voor de kinderen, te doen. Geniet van jullie laatse volle dan van de cruise. Dan genieten wij nog even mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende fotos, dit is echt een heel mooi souvenir van een geweldige reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad een supercruise, dat soort regenbuien in de verte op zee herken ik nog van de tijd dat ik bij Wijsmuller werkte.. De rust, de kleur... en prachtige zonsondergangen.
    Heb het goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er inderdaad geweldig uit allemaal, jullie zijn echt aan het genieten! Heel benieuwd naar de foto's en goed te horen dat Yentle zich al weer beter voelt! Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke plaatjes! Dat word een moeilijke keuze denk ik.Nog veel plezier op de laatste dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een leuke dag!
    En er is echt veel te doen dat schip.
    Wat leuk dat de meiden heb en geklommen.
    Geniet nog even!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. `Wat een mooie foto's!! Ik vind het ongeloofelijk wat jullie op een dag allemaal doen op zo'n schip!! Geweldig hoor. Ennuh je ziet heel goed dat je flink bent afgevallen, complimenten daarvoor, maar het lijkt me heel moeilijk om op deze vakantie dat te handhaven hhahah.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schitterende foto's!! Jullie hebben ook weer ontzettend veel gedaan vandaag en dan al dat lekkers, mmmm, lijkt me ook moeilijk om te weerstaan hoor. Nog 1 volle dag flink genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WoW die foto's geweldig!!!!!!
    En jeetje ik val van de ene verbazing in de andere zelfs wandklimmen op de boot :)
    Ik snap dat jullie het naar je zin hebben op de boot,en je schreef het al een aantal keer ze leggen je daar echt in de watten.
    Enne lijnen doen we wel weer na de vacantie haha wij doen alle 4 mee:)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.