Pagina's

zaterdag 1 augustus 2015

Island of Adventure; een halve dag Adventure


Het weer: tot 12:45 prachtig weer, daarna tot 18:15 flinke regen
Aantal foto’s: 241
Totaal aantal foto’s: 2257


@Arianne: Deze Tommy vind je aan de 192 tussen landmark 13 en 14. Op de hoek vind je een Nike outlet daarnaast een Dollarstore en dan daarna Tommy. Niet echt bijzonder om van buiten te zien maar je kan er hele leuke dingen scoren. Het is geluk hebben en het moet net je smaak zijn maar vier jaar geleden heb ik zelfs een winterjas kunnen kopen voor 30 Dollar. Met de toen gunstige koers kostte hij me meer 17 euro. Whoopwhoop!! Ook dit jaar kon ik een aantal leuke truien vinden.
@Marleen: de regen viel vandaag niet mee. De hele middag heeft het geregend
@ Nicole en Marga: Yentle bedankt jullie voor het compliment. Het kost haar veel tijd (meer dan dat ze had verwacht)
@Esther: Skechers zijn echt geweldig. Je loopt er zo lekker op.
@Caroline, Saskia en Anita: Echt hoor, alle nummers van Andre worden luidkeels meegezongen. Die Amerikanen moeten wel niet denken. Die maffe toeristen.



Iedereen weer bedankt voor alle reactie´s. Hier of op Facebook. Gezien de staat van onze internetverbinding vergt het toch wel wat doorzettingsvermogen om de te bloggen en kan het best veel tijd vergen. Maar toch zetten we door. Het is veels te leuk om al onze belevenissen op te schrijven zodat we het later nog eens terug kunnen lezen met jullie reactie´s erbij.
Vandaag hadden we Island of Adventure op de planning staan. De weersvoorspellingen waren eigenlijk heel slecht maar we gingen ´s morgens toch maar op pad. Het was droog en het zag er nog niet echt heel slecht uit. Laten we het maar proberen.
Weer vroeg ontbijten en voor 9:00 waren we al bij de parkeergarage van Universal. Het liep snel door naar de tassencontrole en daarna door naar de ingang van Island of Adventure. 







 Het was wel bewolkt maar de temperatuur was prima en de meiden hadden er heel veel zin in. Vooral Solange want die kon niet wachten om de Hulk te gaan uitproberen. Al twee keer heeft ze dik verdriet gehad dat ze er niet in mocht maar nu wist ze zeker dat ze voldoende lengte had. Even was ze bang dat het nog niet door zou gaan want ik heb gelezen dat de Hulk begin augustus zal sluiten voor onderhoud en waarschijnlijk een make-over. Disney heeft namelijk de Marvel Heroes overgenomen en kan Universal niet meer deze helden voeren. Hoe dit zal gaan uitpakken is nog onbekend maar er zullen dingen gaan veranderen. Aangezien het vandaag 1 augustus was, was ze bang dat de sluiting al vandaag zou gaan beginnen. Gelukkig was dit niet het geval en rende ze er in één directe lijn naar de ingang van de attractie.

Yentle en ik erachter aan want ook al kan ik er tegenwoordig niet meer zo heel goed tegen (veel achtbanen achter elkaar redt deze oude vrouw niet meer) de Hulk sla ik echt niet over. Dat is echt zo´n geweldige achtbaan. Er was een wachtrij van 15 minuten volgens het bord maar zo lang hebben wij niet hoeven te wachten. We konden helemaal doorlopen naar het begin en we konden alle drie achteraan zitten. Solange was helemaal door dolle heen en de achtbaan heeft haar helemaal niet teleurgesteld.


























Na de Hulk gingen ze samen met opa weer in “de theekopjes”. Hier bij dit park zijn het geen theekopjes maar het principe is precies hetzelfde en traditie is dat ze dit altijd met opa doen. Opa vindt dit stiekem toch ook heel leuk om dit mijn de meiden te doen dus voor hem is het zeker geen opoffering.
                                     
Toen konden we ons niet meer inhouden. In gestrekte draf gingen we langs “Cat in the Hat”  en alle andere delen. Op naar Zweinstein. Als Harry Potter fan – Eerste klas (hoger in de rangorde kan niet) wilden we daar wel heel graag heen. Alle vrouwen hebben de films gezien (meerdere keren) en de oudste twee ook alle boeken (meerdere keren). Yentle had twee jaar geleden al een toverstok gekocht en dit jaar wilden Mea en Solange ook een stok gaan kopen. Solange heeft een Xbox Kinect en Yentle heeft daarvoor het Harry Potter spel. Deze is echt heel leuk en ze moeten heel veel toveren. Dat is echt zo veel leuker als je ook een echte toverstok in handen hebt.

Voor Mea zou het nu ook de eerste keer worden dat ze de attractie in het kasteel zelf kan bekijken want ook al heeft ze al twee keer de wachtrij helemaal doorlopen. Elke keer mocht ze plaats gaan nemen in de child swap omdat ze te klein was. Ook zij was helemaal blij dat het dit keer ging gebeuren.



Dus bij Zwijnstein gauw een foto voor de trein gemaakt en door gelopen naar het kasteel. 





Daar stond op het bord dat er een wachtrij was van 30 minuten. KAK!!!!! Zo kort!!!!! Dit is nu de enige wachtrij (met voorbehoud op de nieuwe HP attractie in het Universal gedeelte) waar je eigenlijk zo lang mogelijk in wilt blijven staan. Met een wachtrij van 30 minuten gaat alles zo snel en heb je helemaal geen tijd om alles eens goed te bekijken. Vooral de dingen in het kasteel. Maar ach, we gaan er gewoon instaan en anders moeten andere mensen maar heel even wachten. We konden gelijk doorlopen naar de tuin. Ook daar liepen we goed door. Ondertussen was de zon doorgekomen en was het behoorlijk warm geworden. We waren dik tevreden met dit weer. 




Eenmaal in het kasteel hadden we toch wel redelijk de tijd om alles te bekijken en genoten we weer dik van al het moois. Yentle was druk bezig met filmen voor haar vlog maar binnen was alles wel behoorlijk donker. We zijn heel benieuwd hoeveel ervan echt bruikbaar is.

Voor we het wisten waren we al doorgelopen naar de attractie zelf. Time flies when your having fun. Ik zat met mijn meiden in het bakje en wat was het weer een geweldige rit. Ook Mea heeft dik genoten. Het was weer een groot feest.




Toen we eruit kwamen liepen we tegen een karretje aan waar de toverstokken werden verkocht en de meiden konden niet meer wachten. Solange heeft voor de stok van Hermelien gekozen en Mea voor de Zegevlier (de stok van Perkamentus). Even hebben ze nog getwijfeld voor de interactieve stok waarmee je kon toveren in het park maar die vonden ze te licht in de hand liggen. De echte stokken voelen veel zwaarder aan. En aangezien die lichte stokken alleen maar op het park werken vonden ze die toch niet goed genoeg. Dus allebei een “echte” stok. Yentle pakte nog even gauw een Harry stok zodat ze alle drie op de foto konden. Mijn eigen “Harry Angels” hahahaha.


Toen door naar de mini achtbaan waar de oudste twee zich opofferde voor de jongste (volgens hun eigen zeggen) want deze achtbaan mag eigenlijk de naam niet hebben. Die is wel zo saai. Maar ze vonden het sneu voor Mea dat die (nog) niet in de draken achtbaan mag dus ze gingen wel met haar mee. Toen ze eruit kwamen liepen ze linea recta door naar de draken achtbaan waar ze samen in rood gingen. Helemaal hyperdepiep kwamen ze eruit want ook deze achtbaan was voor Solange een primeur.

Mea en ik hadden ondertussen even de snoepwinkeltje verkend en de andere bleven in de schaduw zitten. Wat een hoop snoep heb je daar zeg. De suiker slaat gewoon op je tanden met alleen maar kijken. We hebben weer een hoop lekkernij gezien. Later zijn we met zijn alle terug gegaan en hebben we ook nog wat gekocht. Maar je moet echt goed opletten hoor want voor je het weet heb je een vermogen aan snoep uitgegeven.


Tijdens het wachten hadden we ook besloten om niet de trein te nemen naar hat andere park gedeelte. We waren niet van plan om vandaag heel lang te blijven want de mannen wilden heel graag naar de Saterday Night Cruise in Old Town dus vandaag zouden we voor het avondeten naar huis gaan (niet wetende dat dit nog vroeger zou worden). Het plan was dus om vandaag in dit park te blijven en hier zoveel mogelijk te doen. Wanneer we dan van de week terug komen voor het Universal Park konden we dan ook de treinreis gaan doen. Dus toen we weer door de poorten van Zweinstein liepen wisten we dat we weer terug zouden gaan komen. GELUKKIG!!



Door naar Poseidon´s Fury. Dat is echt een super leuke attractie en onze “Taylor” deed het echt heel leuk. Jammer genoeg deed de water tunnel het niet dus dat was wel een beetje een dooddoener (HP grapje hahaha) maar voor de rest was het weer een top attractie.
Yentle was heel de dag weer druk bezig om filmpjes te maken voor haar vlog. Heel fijn want op deze manier loopt alle geheugen vol en zijn we ook druk bezig om het weer vrij te maken zodat ze weer verder kan. Het is heel leuk hoor die vlog maar het houdt ons wel bezig.




Toen we hier uitkwamen trok de lucht al een beetje dicht maar het was nog steeds heel goed te doen. Op naar het “Cat in the Hat” gedeelte. Dat is toch altijd zo´n kleurrijk. De jongste meiden wilden graag in dat treintje wat boven het park rondrijdt en toen we daar bijna aan de beurt waren begonnen de eerste druppels te vallen. EN HET IS NIET MEER GESTOPT!!!! Het was toen ongeveer 12:45 uur. 









                    




We hebben nog even geschuild, de meisjes zijn nog in de draaimolen geweest, allemaal nog in de attractie “Cat in the Hat” maar er was geen redden meer aan. We zagen op het bord dat de Hulk en dr Doomfall gesloten waren (was trouwens maar tijdelijk) en dat bij Spiderman er nu een wachtrij van 70 minuten stond. Nou dat ging hem dus niet worden. Het was nu 14:30, het was nog  niet gestopt met regenen en ondertussen regende het echt pijpenstelen (grote, dikke druppels) en was ik zelfs genoodzaakt om zo´n vreselijke poncho aan te doen om mijn tas te beschermen. Je begrijpt zeker wel dat ik echt iedereen het kwade oog heb gegeven die ook maar waagde om een foto te maken. Ik hou ook Dropbox, ICloud en Fotostream nauwlettend in de gaten zodat dit absoluut niet voor het nageslacht zichtbaar zal worden. Tot nu toe ben ik nog veilig. We gingen naar huis. Ik/wij hadden er genoeg van en we hebben nog twee dagen tegoed dus we gaan het van de week nog wel gaan proberen.


Zo gauw we bij de lopende banden richting de parkeergarage waren trok ik die plakkerige, zweterige, weinig charmante, geef je het uiterlijk van een voorbehoedsmiddel ook gelijk uit. Wat een verschrikkelijke dingen zijn dat toch. Je loopt echt voor paal. Gauw de auto in en maar richting de villa. 



We besloten al rijdend dat we maar gelijk naar de Chinees zouden gaan. De meiden hadden al flink honger en na het ontbijt hadden we niets meer echt gegeten. Op een zakje chips en wat snoepjes na. Die Chinees zit naast de Publix en je kan daar heerlijk eten halen. We deelden op in drie groepen. Kenneth en Corrie gingen de Publix in voor brood en beleg, Bert en ik gingen voor de Chinees en de meiden bleven in de auto. Binnen een kwartier waren we weer bij elkaar en reden we snel door naar Sandy Ridge. Daar gauw de tafel gedekt en weer heerlijk gegeten. Deze Chinees kan ik echt iedereen die hier in de omgeving verblijft aanbevelen.



Na het eten gingen de meisjes lekker in bad, Yentle ging beginnen aan haar vlog over Magic Kingdom en ik aan deze blog.


Rond half zeven was het toch droog geworden en wilden de mannen het toch gaan proberen bij Old Town. Twee uur laten kwamen ze enigszins teleurgesteld terug. Er waren maar weinig auto´s geweest (was natuurlijk te verwachten met die regen). Ze hebben er wel een paar mooie bij zien staan dus hier een paar foto´s. Een tip van Arianne geeft hun de hoop om het van de week nog een keertje te gaan proberen. Volgende week zaterdag zullen we namelijk niet meer in Davenport zijn. 





Voor de mensen die Yentle´s vlog volgen heb ik een teleurstellende mededeling. Die gaat wat later komen. Net zo goed als dat ik geen kort stukje kon schrijven over Magic Kingdom is zij niet in staat geweest om een korte vlog te maken. Ze wilde zoveel laten zien en vertellen dat deze vlog 17 minuten is geworden. Op zichzelf prima maar het uploaden duurt nu wel vijf keer zo lang en hij is nu pas op 65%. Zo gauw ik morgenochtend wakker wordt zal ik hem uploaden maar voor nu zeg ik weltrusten en goede morgen. Yentle´s vlog volgt zo gauw mogelijk.







9 opmerkingen:

  1. Ook hier jammer van het weer. Het kan soms echt spoken. Maar gelukkig hebben jullie nog wel Harry kunnen doen. Lekker die wachttijden zeg. De andere Harry is ook gaaf hoor. Hoop dat vandaag de zon schijnt. Have fun

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ondanks de regen toch een heerlijke dag, de dames hebben in ieder geval hun hart op kunnen halen in de achtbanen ;-) en dan de mazzel dat je kunt zeggen "we gaan van de week nog wel een keer terug" geweldig toch!!! Ook wel fijn dat jullie niet in lange wachtrijen hoeven te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Balen van dat weer, maar wel leuke dag gehad! Het mooie is als je zelf blogt, je zelf bepaalt, welke foto's erin komen, vandaar dar ik er maar weinig in staat, haha!
    Ik stuur wat zon jullie kant op, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahaha geen poncho foto...dat is nou jammer. Ik trek zo'n ding ook niet aan maar ik begrijp dat je nu geen keuze had......ik had toch graag dat gezicht van je gezien dat de medereizigers afschrikt voor het maken van foto's. Geweldig. Universal is echt een top park, jammer dat Super Hero Island gaat veranderen......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die poncho-foto had ik maar wat graag willen zien ;-) Wel jammer dat het zoveel regent op dit moment, we gaan duimen dat het maar snel mooi(er) weer mag gaan worden....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer van de regen, weet er alles van :-). Maar je kan nog in herhaling en het zou beter gaan worden. En wat de poncho betreft. Je moet maar denken je bent niet de enige. Ik was toch ook wel even blij met mijn plastic hoesje. een ochtend met een hoop blijde gezichten voor 8banen en toverstokjes. Ach daar doe je het weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo wat een mooie volle dag.
    Ik snap dat je daar ook geen korte volg van kan maken yentle:)
    Maar we wachten geduldig af.
    En ja in bloggen gaat ook veel tijd zitten,wij lopen ook al iets achter.
    Maar de dagen gaan hier ook heel snel.
    Maar jullie hebben er weer van genoten..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weer even bijgelezen.
    Yentle vlogt echt leuk , wij volgen haar.
    Een leuke dag in universal!
    Geniet ervan en ik hoop dat het weer voor de rest van de tijd wat meezit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldige trip maken jullie toch weer mee ook al regent het meer dan anders ( htt is trouwenshier vandaag droog en de zon schijnt..., serieus!)

    Xxx Marlies

    Jacq, ben speciaal op Facebook gegaan om een foto van jou te ontdekken met je charmante poncho... En je weet wat dat voor mij inhoud hè, op Facebook gaan😂😂😂😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.