Pagina's

zondag 26 juli 2015

Happy Birthday to me!!


Het weer: heel veel zon, heel benauwd en een flinke regenbui
Aantal foto’s:  243
Totaal aantal foto’s: 894


@Mariska: we vermaken ons prima hoor! Je hoort ons niet klagen
@Yvonne en Anita: Chili´s is ons zeker heel goed bevallen. We willen nog een keertje gaan.
@ Claudia: bedankt namens Yentle en mij.
@Saskia: ben ook niet zo´n held wat betreft het aan mijn voeten zitten maar het ging best redelijk: Dat vloggen is het helemaal hot bij de meiden om te volgen van andere maar Yentle komt er inderdaad nu achter dat het inderdaad best veel tijd kost. Tenminste zoals zij het doet. Het is wel heel leuk.


Vandaag was weer zo´n dubbele dag. Het begon met een lach maar aan het einde van de ochtend eindigde het met dikke tranen die rijkelijk de rest van de dag bleven vloeien. 





Maar laat ik maar bij het begin beginnen. Vanmorgen kwam ik in een versierde woonkamer. Mam had slingers meegenomen en wilde me verrassen met wat versieringen. Hoe leuk. De meiden hadden hier in Amerika drie prachtige kaarten gevonden en ook een hele mooie ketting. Daar was ik wel heel erg blij mee. Van mijn ouders kreeg ik een aantal leuke decoratieve dingen die ik zelf bij de Cracker Barrel had uitgezocht. 

Kennneth heeft zijn verrassing niet mee kunnen in de koffer (mede omdat hij zich totaal niet heeft bemoeid met het inpakken van de koffer) dus dat ga ik in Nederland krijgen. Kortom het was een heel leuk begin van de ochtend. Na het ontbijt schoten we snel in onze schoenen om op tijd in Epcot te zijn. Ik had thuis al de Fastpassen geregeld en we konden om 9:20 ons al melden bij Nemo. Dat ging heel voorspoedig, geen file en binnen 20 minuten reden we het terrein op van Disney World. Dat is toch altijd zo´n magisch gevoel. Daar gaat het feest beginnen. 



Onder de grote poort door lijk je ineens in een ander land te komen. Alles is in Disneystijl en in de kleinste zaken kan je het terug vinden. Wij namen de afslag van Epcot en het was nog helemaal niet druk. We stonden vrij vooraan bij de parkeerplaats en stonden al voor negen uur te wachten voor de poortjes. 

Hoezeer ik wel tegen het idee was dat ik al in Nederland wist wanneer ik waar was in een pretpark gaf het bij binnenkomst wel weer een relaxed idee dat we ons voor die attracties niet meer druk hoefden te maken. We konden daar heel rustig naar toe lopen. Bij binnenkomst zaken we dat het bij de grote “golfbal” “Spaceship Earth” maar vijf minuten wachtrij was. En dat bleek zelfs overdreven te zijn. We konden gelijk doorlopen. Dus dat hebben we maar gelijk gedaan want we hadden nog even de tijd. Die hadden een deel van ons gezeldschap nog nooit gedaan en het was echt wel heel leuk. 

Vooral het filmpje wat aan het eind van je gemaakt wordt was heel grappig.
Omdat het toen nog heel rustig was (dat werd later meer dan goed gemaakt) konden we gewoon doorlopen bij Nemo. 



We hebben toch voor de Fastpass lane gekozen omdat ik ook wilde meemaken hoe dat nu precies in zijn werk ging. Het is wel heel makkelijk maar je mist hierdoor ook wel wat van de aankleding in de wachtrijden die vooral bij Disney al vaak de helft van de voorpret is. Maar de attractie op zichzelf was weer super. Wat heel leuk is, is dat de meiden 4 jaar geleden voor het laatst geweest zijn en vooral de jongste twee een hoop niet meer weten.


Die lijken alles voor de eerste keer mee te maken. Met vlagen hebben ze wel wat van herkenning maar voor een groot gedeelte lijkt het toch nieuw. Ze hebben ervan genoten. Daarna gingen we door naar Turtle Talk. 

Ook daar was het nog niet druk en ik denk dat het zaaltje maar voor een kwart gevuld was. Dat was best lastig voor Crush om dan iedereen gezellig mee te laten doen. Kreeg ook de indruk dat het grotendeels Europeese vakantiegangers waren (Nederlanders en Engelsen, is was nog een Nederlands gezin naast ons komen zitten) en die doen nooit zo heel enthousiast mee.

Nadat we daar uit kwamen liepen we richting Soarin maar omdat we nog te vroeg waren voor de Fastpassen gingen we maar eerst een rondje doen met  een bootje bij de attractie Living the land. Best interessant om al die bijzondere manieren van groenteverbouwen te zien. Die grote meute vissen in zo´n kleine tank vonden we wel weer een beetje zielig om naar te kijken. Na het rondje met de boot gingen we nu door naar Soarin. 

Daar aangekomen waren we wel heel blij met de Fastpass want voor de normale rij stond nu al een wachttijd van 60 minuten. 
Wij waren niet direct aan de beurt maar het viel al met al reuze mee. Dit was de laatste attractie waar we allemaal in lachte. We hebben echt allemaal genoten van het grote scherm en het gevoel dat je vliegt en toen we het gebouw uit liepen hadden we nog veel plezier. Maar direct na buitenkomst kwam Yentle erachter dat ze haar mobiel niet had. Paniek brak uit want dat ding is zo ontzettend aan haar verbonden. Ze begon te rennen en ik er direct achteraan. 

Bij de ingang van de attractie alles uitgelegd en er zou gelijk gekeken worden wanneer dit ging. Na een aantal minuten (en wat duren die dan lang) werd ons medegedeeld dat ze het nu niet konden vinden maar dat we naar “Customer Relations” moesten gaan. Daar aangekomen alles uitgelegd en dat meisje wat ons hielp was heel overtuigend dat in 99,8% van de gevallen alle telefoons netjes terug werden gebracht als die werden gevonden en dat ze maar even iets leuks moest gaan doen dat het daarna vast weer goed zou komen. Ondertussen was Yentle helemaal overstuur en huilde flink. Ze vond het zo erg en begreep het ook niet goed dat hij ineens weg had. Ze had zelf alles heel goed nagekeken toen ze weg liep en dat klopte ook want we hebben nog even op haar staan te wachten. Het meisje kreeg zo medelijden met haar dat ze een extra Fastpass op ons account zette en dat we zeker moesten gaan proberen om plezier te maken. We konden nu in Test Track zonder al te veel wachttijd. Ondertussen was Kenneth druk in de weer met de app “Where is my Iphone”, haar mobiel aan het bellen en ook allerlei sms-jes er naar toe aan het sturen. Bij de sms-jes kreeg hij door dat ze niet ontvangen werden en bij bellen werd er niet opgenomen. Maar wij door naar Test Track (die vlak voordat we aan de beurt waren dicht werd gegooid door een technische storing. JA HET WERD ECHT ZO´N DAG!!!!) en konden we weer onverrichte zaken naar buiten. Daar kregen we wel een super Fastpass waarmee we in verschillende attracties konden, elk moment van de dag en die was geldig tot 31 juli.
Dan maar door naar Mission Space. Die was heel leuk al hadden we wel voor groen (de light versie) gekozen. Ik wist niet hoe de meisjes en de oudelui erop zouden reageren. Iedereen vond het leuk al was Solange van mening dat hij wat haar betreft wel iets pittiger mocht.
Nu weer terug naar CR om naar de telefoon te informeren. Helaas hij was er nog niet en weer hadden we een zeer verdrietige Yentle. Het meisje heeft vandaag wel veel gehuild want we zijn daarna nog twee keer gaan informeren (vlak voor het eten en toen we naar de uitgang liepen) en beide keren was die telefoon nog niet boven water komen drijven. Ondertussen heeft Kenneth wel contact met Nederland gehad om hem te laten blokkeren. Steeds meer krijgen we het gevoel dat hij niet meer bovenwater zal komen en om te voorkomen dat de “eerlijke”  vinder naar zijn/haar familie in “Verweggistan” gaat bellen op onze kosten is dit de enige manier. Maar elke keer dacht Yentle aan haar geliefde Iphone 5 en dan kwamen de tranen weer omhoog en als ze niet huilde lukte het haar ook niet altijd om haar humeur op een leuk en gezellig peil te houden. Heel begrijpelijk allemaal maar niet echt sfeer verhogen. Ondertussen was er van het verjaardagsgevoel niet veel meer over. Al werd ik wel met zeer grote regelmaat van de klok een fijne verjaardag gewenst. Wat zo´n button toch niet voor je kan doen. Heel leuk!!!
Eten hebben we in China gedaan, bij Nine Dragons. 

Het was heerlijk en het was ook heel fijn om even te kunnen zitten want het was vandaag wel heel warm en benauwd en je voelde de zon de energie uit je slurpen. Even zitten en iets koels drinken had wel iets prettigs. Na het eten liepen we net buiten toen we de eerste druppels voelde vallen en al HEEL SNEL werden er dat vele meer. Grote dikke druppels die iedereen binnen no time kletskledder nat kreeg. Wij zijn gauw Mexico binnen gegaan en waren redelijk droog nog. Dat konden we echt niet van iedereen zeggen. Het was een kortdurende maar wel heel heftige regenbui. Toen het weer een beetje droog werd zijn we toch nog een keertje naar Test Track gegaan en daar stond een lange rij voor de Fastpassen. Ze hadden namelijk weer de attractie stil gezet door de regen. Maar al gauw ging hij weer open, konden we vrij snel doorlopen en voordat we het wisten waren we druk bezig om onze eigen raceauto te ontwerpen. Deze attractie is behoorlijk vernieuwd dus dat maakte hem voor ons super leuk. Al hebben ze het leukste er nog in gelaten. Het racen aan het eind.

Na deze attractie hield het voor de senioren van de groep op. Die wilden niets meer. We zijn eerst een goed plekje gaan zoeken waar we konden gaan zitten en toen zijn Kenneth en de meiden nog een keertje naar Spaceship Earth gegaan. Waar je mee bent begonnen, moet je ook mee eindigen, zeg maar.
Wij zijn lekker blijven wachten en hadden een prima plek gevonden om alles te bekijken. Al gauw kwamen er meer mensen om ons heen zitten. En nadat Kenneth en de meiden klaar waren kwamen ze ook weer bij ons terug. Toen was het wel even wachten maar dat was niet zo heel vervelend.
Het vuurwerk was weer zoals vanouds. Ik ben niet heel enthousiast aan die vele en grote vuurmassa aan het begin van de show maar er zaten weer prachtige vuurpijlen bij. Die geven altijd zo van die mooie vuursterren in de lucht. Het mooiste vuurwerk vind ik toch die van Magic Kingdom maar hopelijk gaan we die een donderdag weer zien.




















Het is dus een dubbele dag geworden. We hebben nog niet (tegen beter weten in) de hoop in zijn geheel opgegeven wat betreft de telefoon maar daar moeten we morgen nog het Transportation and Ticket Center van Disney voor gaan bellen.




Deze vlog had ze al afgemaakt en stond al op haar YouTube kanaal. Het is wel de bedoeling dat ze nog blijft vloggen maar helemaal zeker is het nu niet meer. Haar enthousiasme is wel een stuk minder geworden zonder haar telefoon. Maar hier is Yentle´s vlog 2 Shoppen. Die stond al klaar.

                                       

13 opmerkingen:

  1. Ach en het begon allemaal zo leuk met je verjaardag, is ook wel een domper hoor als je je telefoon kwijtraakt ;-(
    Morgen misschien toch nog even bellen met het TTC, je weet maar nooit en anders een "gevalletje" reisverzekering.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och wat zielig!! Kan me goed voorstellen dat ze verdrietig is!! Voor jou ook niet echt leuk op je verjaardag maar ditlan je natuurlijk niet......sterkte voor Yentle ( ik heb haar vlog aan Laura doorgegeven) en we duimen 🍀🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahh wat sneu voor Yentle en een domper voor deze dag. Ik hoop dat het vandaag weer beter met haar gaat, zodat ze weer van deze geweldige vakantie kan genieten. Knuffel voor haar xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat ontzettend triest voor Yentle, das balen...
    Geef haar maar super knuffels van Mandy en mij..

    :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een domper op zo'n leuke dag, want jullie hebben een geweldige (verjaar)dag gehad met mooi vuurwerk als afsluiting. Kan me haar verdriet goed voorstellen. Hopelijk komt de telefoon nog terecht. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach wat ontzettend zielig voor Yentle. Als het bij ons zou gebeuren zou de oudste ook helemaal van slag zijn. Sterkte en hopelijk kan ze nog een beetje gaan genieten van een leuke vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als eerste nog van harte gefeliciteerd. Jammer dat deze bijzondere dag, je viert hem tenslote niet altijd in Disney, oo deze manier is afgelipen. Balen voor Yentle, ook hier snap ik het grote verdriet. Misschien is die einde van de dag nog afgegeven door de eerlijke vinder. We duimen voor haar. Hopeliijk kan ze haar vakantie ook zonder iphone toch vrolijk gaan doorzetten. Ook wel zo leuk voor de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat rot voor Yentle! En ook voor ons een beetje als ze geen vlog meer maakt nu.Ik hoop voor haar dat hij word terug gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Alleerst nog van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag en wat is het balen dat Yentle dr iPhone is verloren. Laten we hopen dat deze weer snel teruggevonden wordt....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eerst gefeliciteerd met je verjaardag en wat een drama voor Yentle (en jullie) Ik ga vreselijk duimen dat die toch nog teruggevonden wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Wat erg voor yentle!
    Ik hoop zo dat ie nog wordt teruggevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. gefeliciteerd met je verjaardag!! En wat een drama voor jullie dochter zeg. Ik kan me voorstellen dat ze erg verdrietig is! ik hoop dat hij toch nog wordt teruggebracht door een "eerlijke vinder"

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als eerste nogmaals van harte gefeliciteerd!!
    Zo leuk om op de vacantie jarig te zijn.
    Maar wat balen van de I phone gaf ook wel gelijk een druk op je dag helaas.
    Maar demi is m ook een keer kwijt geweest lag gelukkig nog in een winkel,maar de paniek snap ik heeeeel goed.
    Hoop dat je m nog terug vind.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.