Pagina's

dinsdag 28 juli 2015

Animal Kingdom in de regen


Het weer: ´s morgen één bui. ´s middags één heeeele lange bui
Aantal foto’s: 249
Totaal aantal foto’s: 1043



@Marlies: Echt als je die stem hoort dan blijf je hem alleen maar aankijken. Mam en ik waren helemaal van slag. Je weet wel……hahahahaha. Ik begrijp dat jij de planten in mijn tuin nog niet een keer heeft hoeven bezoeken.
@Pieter: We zullen het morgen gaan beleven. We gaan op zoek naar een adres van het politiebureau en dan zien we wel verder.


Vandaag was weer een zeer natte dag. Het begon al toen we de deur van de villa open deden richting de auto. De eerste spetters vielen alweer naar beneden maar we hadden nog wel goede moed. Gisteren viel er immers ook een paar spetters naar beneden toen we weg gingen en toen viel het de rest van de dag wel mee. Dat zou hopelijk vandaag niet anders zijn.
We reden zonder al te veel problemen richting Animal Kingdom en voordat we er aankwamen was het al opgehouden met regenen. Dat zou dus een mooie dag gaan worden. We stonden ook niet al te ver van de ingang af. Zeer makkelijk aan te lopen.













Op naar de poortjes voor de tassencontrole en daarna door naar de toegangspoortjes. Alles zonder problemen doorstaan. Ook al waren we er toch nog voor 9 uur hebben we vanmorgen niets mee gekregen van een evt. rope-drop. Om eerlijk te zijn hebben we die bij Epcot een zondag ook niet gehad. Geen idee of Disney deze nog doen maar wij zijn nu bij beide parken nog voor openingstijd aanwezig geweest en wij hebben ze niet gezien. Niet dat ik het nu zo heel bijzonder vind maar het is voor de meiden altijd wel leuk.
Nu konden we dus lekker doorlopen. We hadden er weer veel zin in en we liepen gezellig langs de dieren die in het begin van het park wonen. Kwamen nog een medewerkster tegen die met een glazen box in haar hand spinnen aan het promoten was.





Ze had een spin in haar glazen doos waar wel een flink slot op zat. Dat was ook de enige reden waarom ik het aandurfde om dicht erbij te staan. Ze vertelde heel enthousiast over de spinnen en waarom ze zo nuttig waren en dat we dus ook heel lief voor ze moeten zijn. Toen ze vroeg wat we altijd doen als we een spin in huis hebben heb ik maar lief geantwoord dat ze dat niet wilt weten. Ze kon er wel om lachen maar raadde ons toch aan om hem/haar de volgende keer maar te vangen en buiten te zetten. Want spinnen waren zo nuttig. Ik weet wat ze bedoelt maar echt……



Die aardige mevrouw maar vriendelijk bedankt en weer verder gelopen. Toen zagen we de Tree of Live. 



Wat is die toch prachtig. Je blijft ernaar kijken en je kan echt zoveel dieren zien. Het is zo prachtig gemaakt allemaal. Ik heb ergens gelezen dat ze er nog niet zo lang geleden een aantal dieren aan toe hebben gevoegd. Ik zou je niet kunnen zeggen welke dit zijn maar het is echt een geweldig mooie boom.








Al kijkend en wandelend en alle dieren op de foto nemend liepen we naar de attractie “It´s tough to be a bug. Die hebben we gelijk maar even meegenomen.



Die is echt heel grappig en ook ik gilde even toen het leek ofdat ik een horde kevers en andere (onge)dierten onder mijn billen voelde gaan. Ik weet dat het nep is maar ik ben nu eenmaal niet zo´n BUGliefhebster. Het weer was op dat moment nog heel goed te doen. Er scheen geen zon maar het was een heerlijk temperatuurtje en we zeiden nog tegen elkaar dat als dit zo de hele dag zou blijven we helemaal niet zouden klagen. We gingen weer verder op pad en als geheugensteun even op een kaart de tijden gezet van de drie Fastpassen. We hadden Fastpassen voor Kilimanjaro Safaris, Kali River Rapids en Expedition Everest. Die zouden echter pas tegen en in de middag gaan plaatsvinden dus we konden op ons gemak lekker rondkijken en doen wat we wilden. Een winkeltje hier, een attractie daar. We liepen ook langs een Henna tattoo-artist en die vrouw deed het zo mooi dat de meiden dit ook heel graag een keertje wilde doen.







Yentle koos voor een dream catcher, Solange voor een infinity en Mea voor een hagedis. Dat kon die vrouw echt heel mooi. Terwijl ze met de meiden bezig was begon het de druppelen en al gauw ging dit over in een echte Floriaanse plensbui.







Maar dat was niet zo heel erg want de meiden moesten toch 20 minuten wachten om het te laten opdrogen en we zaten daar wel prima. En inderdaad. De bui was heftig maar ook zo weer over.



Das mooi, daar hadden we geen last van gehad. We zijn toen nog een rondje gaan lopen Pangani Forest Exploration want het was nog geen tijd voor onze eerste Fastpass voor de Kilimanjaro Safaris. Wat was het benauwd warm geworden zeg.



De luchtvochtigheid was door die plensbui flink gestegen en onder die bomen voelde je het echt over je heen vallen. Maar we klaagden niet want het was weer droog en we konden echt van de dieren genieten. Vooral van de baby gorilla´s.



Een lag lekker te slapen en een ander was druk met een speelgoed bezig. De rest van het gezin lag er ook bij en probeerde uit alle macht al die rare mensen te negeren en er niet naar te kijken. Ik krijg daar altijd een ongemakkelijk gevoel bij. Hoe zouden wij het vinden als we elke dag door hordes mensen worden bekeken en gefotografeerd. Zouden wij daar ook niet heel depressief en chagrijnig van worden? Mijn zelfkennis laat me weten dat ik daar flink van zou gaan flippen en ik kan me voorstellen dat die dieren het af en toe ook goed zat zijn. Gauw maar weer verder lopen want dit soort gevoelens heb ik wel vaker bij een dierentuin en die bevorderen de sfeer nooit echt.


Na de gorilla´s was de Exploration al gauw afgelopen konden we naar de safari. Het leek een flinke rij bij de Fastpass line maar die ging echt heel vlot. Binnen een kwartier waren we aan de beurt en konden we instappen. Misschien was het door de regenbui maar we hebben echt veel dieren gezien. De meiden genoten enorm.










Na de rit liepen we door naar de Lion King maar daar kwamen we net te laat aan voor de show van 1 uur. De volgende zou pas om 2 uur weer zijn. Aangezien toen de zon flink begon te schijnen wilden we daar toch niet op wachten.



Het was te heet en benauwd om stil te staan in de volle zon en we konden daar op dat moment nergens schuilen. We liepen maar richting de Kali River Rapids want die zou als volgende Fastpass op de lijst staan. Nog een keer langs die prachtige boom en weer zie je weer nieuwe dieren die je daarvoor nog niet had gezien. Ook liepen we nu langs de vogelshow Flights of Wonder en die zou bijna gaan beginnen.




Laten we daar maar naar binnen gaan want die hadden we nog nooit gezien. Het is een leuke show en je staat versteld hoe goed die dieren luisteren en weten wat ze moeten doen. Tijdens de show begon het weer te regenen en dit keer bleef het niet bij druppelen. 




Toen de show was afgelopen besloten we wel die richting uit te lopen maar we wisten niet zeker of wel wel de Kali River af wilden varen. Ervaring heeft geleerd dat je daar echt door en door nat uit komt en dat is op een warme zonnige dag een hele klus om weer droog te worden. Dat zou vandaag echt niet gaan lukken. Terwijl we aan het schuilen waren, overlegden we en kwamen we maar tot het besluit om het niet te doen. Want na deze attractie zouden we gaan eten en we wisten dat het niet warm zou zijn in het restaurant. In elk restaurant staat de airco altijd op standje Noordpool en als we zo doornat zouden zijn dan konden we de rest van de vakantie bij de Wallgreens op de stoep liggen voor paracetemol, hoestdrank en keeltabletten.

                                 

Maar wat zouden we dan gaan doen?? We hadden een reservering bij het Rainforest Cafe voor 16:15 uur. Dat was wat aan de vroege kant maar na het eten hadden we ook nog een fastpass voor Expedition Everest. Maar om nu tot 16:15 te wachten? Het regende dat het goot. Het weer was echt niet meer te redden. De lucht was heel grijs en je zag alleen maar mensen met poncho´s aan. 



We zijn toch maar richting de uitgang gegaan, richting het restaurant. Daar was het geen probleem dat we vroeger kwamen en konden we gelijk aan tafel. Maar wat was het koud. Het eten zelf ging heel gemakkelijk want het klappertanden hielp enorm.










Na het eten was het nog niet gestopt met regenen en toen besloten we maar om de handdoek in de ring te gaan gooien. We gingen naar huis. De achtbaan zou ongetwijfeld dicht zijn door het weer en we hadden geen zin meer om het met eigen ogen te gaan zien of dit ook echt het geval was. We waren die regen beu. Het regende nu vanaf  ongeveer 14:00 uur en om 17:00 uur was het nog niet gestopt. Echt balen hoor!
Dus onze eigen poncho´s uit de tas gevist en naar de auto gelopen.












We moesten nog het een en ander regelen. We moesten nog naar Transportation en Tickets van Magic Kingdom om daar bij Lost and Found te gaan informeren of Yentle´s telefoon was aangekomen. Dat was ook weer even een ritje met het treintje op en neer want we moesten gewoon onze auto op de parkeerplaats parkeren. Bij Lost and Found hadden ze Yentle´s telefoon (nog) niet maar om eerlijk te zijn verwacht ik ook niet meer dat die gaat komen. We gaan morgen maar op zoek naar het adres van een politiestation waar we aangifte kunnen doen zodat we die mee kunnen nemen naar Nederland. Volgens onze verzekeringsman hebben ze die wel nodig maar valt de telefoon gelukkig wel in onze verzekering. Dat is tenminste nog iets. Yentle heeft zich er ondertussen al meer bij neer gelegd dat haar telefoon waarschijnlijk “missing in action” blijft en hoefde ook niet meer te huilen.
Onderweg naar huis nog even langs Lake Buena Vista Outlet Mall om 4 overhemden van Kenneth terug te brengen omdat zijn armen langer zijn dan de mouwen van die overhemden. Die konden dus terug. Ook nog even langs OshGosh voor 4 gratis t-shirts. Met de aanschaf van gisteren kregen we een 30 dollar waardebon waar we tot 31 oktober kleding van konden kopen. Het mocht alleen niet op de dag zelf. Aangezien we er nu toch waren hebben we die maar gelijk verzilverd en hebben Solange en Mea er ieder 2 t-shirts bij. Makkelijk shoppen zo hoor.

Thuis gekomen gingen de meiden eerst even een potje biljarten/poolen om daarna nog gezellig met opa en papa het water in te duiken. Oma en ik zaten de foto´s te verzamelen en bekijken en ik ben begonnen met de blog.



 Yentle´s vlog gaat morgen (voor jullie vanmiddag) nog volgen want het up-loaden gaat nogal traag en ik wil eigenlijk graag naar mijn bed. Morgenochtend zal ik hem erbij voegen. Voor wie niet kan wachten. Kijk dan even op Yentle´s YouTube kanaal. Daar zal hij vast al bij staan.

  (KLIK OP DE LINK EN JE KOMT OP HAAR YOUTUBE KANAAL)


(toegevoegd op 29-7-2015)





















12 opmerkingen:

  1. Oh wat jammer van de regen, een buitje is niet erg, maar de hele middag is wel wat veel van het goede.
    Ik hoop voor jullie dat het morgen beter weer is, dan kunnen jullie tenminste een volle dag van alles genieten.
    Slaap lekker en tot morgen xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen dat het zoveel regent op dit moment, maar jullie laten de moed niet zakken. Wel vreemd dat internet nu weer zo traag is in jullie villa, toen ik er een paar jaar geleden verbleef had ik ( na een reset vd router ) verder geen problemen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga het niet over de regen hebben...
    Wat de router betreft, ik neem altijd mijn eigen USA router mee naar deze villa!
    Alleen al omdat Jon een open netwerk had vond ik niet fijn, zijn router is ook wete traag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zonde van de regen maar jullie hebben het toch wel leuk.Prachtig al die dieren in die boom!Hiet is het al droger dus ik hoop dat dat bij jullie ook gaat gebeuren.Nog veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yentle wat een leuke filmpjes maak jij!Ga vooral door meid want wij genieten er elke morgen van.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer vd regen, maar toch een hoop kunnen doen en zien! Hopelijk gaat de zon weer snel schijnen! Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ondanks de regen toch nog aardig wat kunnen doen. Wat leuk die tattoo's bij de meisjes en wel fijn dat de dieren lekker actief waren door de regen tijdens jullie safari. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geen gekke dag, alleen jammer van de regen. De temperatuur was gelukkig goed. Groetjes aan allemaal en kusjes van Pip en ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou ik hoop dat het regenen nu afgelopen is, lees op veel blogs dat het al een paar dagen "bar en boos" met het weer is. Gelukkig kunnen jullie je goed vermaken, er zijn ook nog zoveel leuke dingen om te doen, dus dat maakt weer een hoop goed;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo wat een mooi park.
    Geweldige foto's.
    En wat leuk die henna bij de meiden.
    Mooie afsluiter bij rainforst blijf je mooi in de sfeer hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Toch nog een leuke dag ondanks de regen!! Ja wij weten er alles van wij zijn maar een dagje gaan shoppen. Ik hoop morgen geen regen want wij willen naar Universal!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die regen die weet wat deze vakantie maar toch een aantal dingen mooi kunnen combineren! Voor komende dagen hopelijk beter weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.