Pagina's

dinsdag 30 september 2014

Vandaag was het een feestje

Vandaag was het een feestje. Een klein feestje maar toch een feestje. Vannacht is voor een klein bezoekje the Oasis of the Seas in Rotterdam aangekomen. 



Alle passagiers die vanochtend aan boord waren moesten er afkomen. Het schip gaat naar de werf voor een nieuwe motor en ook wordt de vloerbedekking vervangen. Das wel heel fijn toch. De wetenschap dat de motor volgend jaar niet in de soep zal lopen en dat we lekker frisse vloerbedekking hebben. Ook gaan ze het theater aanpassen zodat de musical Cats van start kan gaan. Daar ben ik ook heel blij mee want die musical wil ik wel heel graag zien.

Maar vanochtend was het dus feest. Met de tram hadden we een rechtstreekse verbinding. Hier voor de deur opstappen en bij Wilhelminaplein er weer uit. Vanuit daar was het maar een klein stukje lopen naar de cruiseterminal maar eigenlijk was hij vanuit de tramhalte al te zien.



 Wat een enorm groot schip is het zeg!! Ter vergelijking, the Oasis of the Seas is vijfmaal groter dan de Titanic. 






We konden aan de voorkant een stukje er naar toe komen en toen moesten we om de terminal heen lopen naar de achterkant. Dat was toch wel even een stukje hoor hahahaha. Het schip is 360 meter lang, 60,5 meter breed en 72 meter hoog. Het heeft 16 dekken en bied plaats aan 5400 passagiers en 2165 bemanningsleden. Het interieur is heel bijzonder - het centrale thema is het Central Park van New York, een weelderig begroeide tropische tuin zo lang als een voetbalveld met pittoreske plekjes en paden, bloemenborders en leibomen.





Het middelpunt is het plein met eetgelegenheden en amusement zoals concerten en optredens door straatartiesten. Qua restaurants is er keus te over: een picknick lunch in het informele Central Park CafĂ©, een elegant diner in het 150 Central Park Restaurant of een Italiaanse maaltijd in Giovanni’s Table. Een unicum is de Rising Tide Bar, deze beweegt tussen Central Park en drie lager gelegen dekken op en neer, terwijl je van je cocktail geniet.


Boardwalk doet denken aan een badplaats met amusements arcades, een draaimolen


klimmuren


en het Aqua Theater, een amphitheater met het diepste zwembad ter zee. Hier worden spectaculaire watershows en balletten opgevoerd.


Langs de Royal Promenade zijn er boetiekjes, restaurants, bars en lounges. 



Het Vitality Spa en Fitness Center biedt uitgebreide mogelijkheden tot ontspanning in sauna's. Het schip bevat 21 zwembaden en whirlpools.

Een deel van al dit moois konden we nu dichtbij zien. We danken de mensen van Royal Caribbean daar ook voor vanuit de bodem van ons hart. 

Als je dit allemaal van dichtbij ziet dan duurt het wel heel lang voordat het augustus 2015 is. De Oasis of the Seas blijft twee weken in ons land. We hebben het om 10:40 uur zien vertrekken naar de scheepswerf Keppel Verolme in de Botlek voor de nodige onderhoud. Daar waren ze trouwens wel al gelijk mee begonnen want bij een aantal balkons zagen we de hele inboedel opgestapeld staan. Daar waren ze vast al met de vloerbedekking bezig.






Het vertrek (en dat ging toch heel soepel!)












1 opmerking:

  1. Gaaf om dit van dichtbij zo te kunnen zien zeg in je eigen land. Wat een gigantisch schip!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat. Reacties van jou maakt het in de avond leuk om door te gaan.